Krever at utbyggingsplanene stoppes

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Rabalderet rundt utbyggingsplanene på Snipetorp raser videre. Nå ber interessegruppa «Slå ring om Snipetorp» Riksantikvaren om å se på saken.

DEL

«Slå ring om Snipetorp» er ikke særlig imponert over at avdelingen for regional kulturminneforvaltning i fylkeskommunen ikke har reagert på det modernistiske leilighetsbygget som er planlagt i området.

Det er Rom Eiendom som går svanger med byggeplaner i Snipetorplia.

- Utbygger sier at endelig uttrykk på husene ikke er bestemt, men at de allikevel motsetter seg det de kaller for «kopier av gamle hus». Vi ønsker enten at tomten forblir som den er, eller at det bygges et bygg som glir naturlig inn i det gamle tidstablået, skriver «Slå ring om Snipetorp» om byggeplanene i brevet som er sendt til mediene, og Riksantikvaren, torsdag ettermiddag.

1692 «likes»

Interessegruppen, som startet som en Facebook-aksjon, er redd for at Snipetorp skal miste sitt særpreg dersom det tillates utbygging i moderne stil. Saken har skapt et voldsomt engasjement i sosiale medier. Facebook-gruppen har samlet 1692 «likes», og 400 underskrifter på underskrift.no til nå.

- Vi som representerer interessegruppen «Slå ring om Snipetorp», ønsker at Riksantikvaren tar en gjennomgang av saken for eventuelt å komme med innsigelse til rett instans, slik at vi unngår det vi ser på som vandalisme i et verneverdig strøk, står det å lese i brevet som er undertegnet av Tine Meland og Geir Fragell på vegne av «Slå ring om Snipetorp».

- Vi ønsker at Riksantikvaren kommer med en tilbakemelding på hvorvidt prosjektet generelt – og leilighetskomplekset inn mot Snipetorpgata spesielt – kan stoppes for bedre å tilpasses det verneverdige Snipetorp, skrives det videre.

Artikkeltags