Har besluttet byggestart i Snipetorplia

AVGJORT: Nå er det klart at det blir byggestart i august. Denne illustrasjonen viser de nye boligene sett fra Øvre Skotlandsveg.

AVGJORT: Nå er det klart at det blir byggestart i august. Denne illustrasjonen viser de nye boligene sett fra Øvre Skotlandsveg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Torsdag besluttet styret i Snipetorp AS oppstart av det omdiskuterte boligprosjektet Snipetorplia.

DEL

Det skal bygges sju bygg, fem med to leiligheter i hvert bygg og to bygg med tre leiligheter – til sammen 16 boliger.

Planene om å sette opp moderne boliger i det historiske miljøet i bydelen Snipetorp har som kjent møtt motstand lokalt, og det er opprettet en egen prostestgruppe under navnet Slå ring om Snipetorp. Flere viste nylig sin motstand mot byggeplanene ved å utføre en stille protestaksjon under en boligvisning på den aktuelle adressen.

Prosjektets entreprenør, BetonmastHæhre Telemark, utarbeider nå en søknad om igangsettingstillatelse. Tillatelsen forventes å være på plass i god tid før byggestart i august. Ferdigstillelse og innflytting blir våren 2020, melder utbygger.

LES OGSÅ (+): En stille protest mot utbygging

- Styrets beslutning er tatt på bakgrunn av en stadig økende interesse for leilighetene i Snipetorplia spesielt og positive endringer i boligmarkedet generelt.

- Snipetorp AS vil i nær fremtid kontakte Snipetorp og omegn vel med initiativ om et dialogmøte med beboerne i området. I møtet vil utførende entreprenør gi en grundig orientering om byggeprosessen, heter det i en pressemelding signert Svein Ellingsen, daglig leder i Snipetorp AS.

LES OGSÅ (+): Rydder tomta for å nå målet om byggestart i august

Artikkeltags