Gå til sidens hovedinnhold

Her er det vel noe som ikke stemmer?

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Skiltingen på den kommunale veien som går forbi Kongerød barnehage i Skien har fått folk til å klø seg i hodet. Hva er det egentlig som er fartsgrensa på stedet?

På høyre side av veien står et skilt som viser at man kjører inn i en 30-sone, mens det på andre side av veien er skiltet at 30-sona er opphevet.

Det er kommunen som har ansvaret for skiltingen på veien, og avdelingsingeniør Knut Janøy i Skien kommune, mener han har svaret på hva som har skjedd.

Rampestreker

Trolig er det rampestreker som ligger bak.

- Her er det nok noen som har greid å snu skiltet. Jeg skal få gitt beskjed til våre mannskaper slik at vi får rettet opp så raskt som mulig, sier han da TA tar kontakt.

Det er altså skiltet som på bildet viser opphevet 30-sone som er blitt snudd.

Janøy er glad for at folk sier ifra når slike ting skjer.

Kan være farlig

- Det er klart at dette er misvisende, og dette er jo også noe som folk kan utnytte. Det er ikke noe hyggelig hvis det skjer, sier Janøy.

Veien i dette tilfellet går forbi en barnehage, og Janøy minner om at det å snu skilter på denne måten kan skape trafikkfarlige situasjoner.

- Noen synes det er gøy når de klarer å rikke på skiltene, men så kan det plutselig oppstå farlige situasjoner. Skiltene står der med en hensikt, sier Janøy.