Flying superkids har akkurat hatt 50-årsjubileum, men den danske showtroppen er langt unna pensjonsalderen. De lover en forrykende forestilling for hele familien i Skien, som de har besøkt fem ganger tidligere.

Har besøkt over 35 land

– Showet er en eksplosiv cocktail bestående av turn, akrobatikk, dans, sang og selvfølgelig høytflyvende hopp utført av 26 danske barn og ungdommer i alderen sju til 18 år. Den to timer lange forestillinga inneholder alt fra rockeringer og hoppetau, håndstående balanse til trippel-saltoer, sier direktør Lars Godbersen i Flying superkids i ei pressemelding.

Til forestillinga i Skien fritidspark søndag 11. februar har de fått med seg Telemark gymnastikk og turnkrets som samarbeidspartner, og de får sin del av et eventuelt overskudd. I løpet av norgesturneen skal den danske showtroppen også innom Mandal, Arendal, Kragerø, Gran og Tønsberg. Flying superkids ble grunnlagt i 1967 av Uwe Godbersen. Det startet som en alminnelig turnforening, men har i åras løp utviklet seg til et internasjonalt anerkjent showensemble. De har besøkt over 35 land i alle verdenshjørner, og gruppa består av helt vanlige danske barn i alderen sju til 18 år fra Aarhus og omegn. Totalt 50 barn bytter på å være med på reisene og showene.