Nå er det de som trenger din hjelp

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Flere redningsaksjoner og økt press på de frivillige, gjør at Skien Røde Kors nå ønsker å kvalifisere flest mulig nye frivillige i løpet av høsten.

DEL

Siden jul har hjelpekorpsene i Telemark vært ute på i overkant av 70 aksjoner. Det sliter både på de frivillige mannskapene og på arbeidsgivere som må gi ansatte fri for å delta.

Nå håper Skien Røde Kors at flere vil være med som frivillige.

–  Når noen går seg vill i fjellet eller forsvinner i mer sentrale strøk, er innsatsen de frivillige gjør livsviktig, men leteaksjoner kan gå over flere dager og da trenger vi mange mannskaper å spille på, sier Christian Strand Aas, leder i Skien Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

ASPIRANTGRUPPE

For å få dette til, starter Skien Røde Kors nå en egen aspirantgruppe, der nye frivillig raskt får mulighet til å kvalifisere seg som godkjente hjelpekorpsere og delta på aksjoner.

- Alle våre frivillige må gjennom egne kurs for å delta i leteaksjoner, inkludert førstehjelpskurs, sambandskurs og kurs i søk- og redning. Ofte kan det ta lang tid mellom hvert kurs. Nå har vi laget et opplegg der nye frivillige kan være ferdig kvalifiserte innen begynnelsen av november, sier Aas.

Artikkeltags