Dette svineriet må du betale for

Foto: Erik Edvardsen

Foto: Erik Edvardsen

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Så har det skjedd igjen. Noen har tatt seg til rette på miljøstasjonen på Gulset i Skien.

DEL

På miljøstasjonene kan man levere glass- og metallemballasje, klær og plastposer i separate containere. Annet søppel og skrot skal på fyllingen. Men det er tydelig at mange har problemer med å respektere disse reglene.

Denne gangen ser det ut som om det er en garasje eller kjellerbod som har fått seg en opprydning, for deretter å havne i miljøstasjonen. Ved siden av containerene ligger det nå stabler med hjulkapsler, stoler, en støvsuger, samt hauger med annet rusk og rask.

Forsøplingen ble oppdaget av en forbipasserende tirsdag ettermiddag. I februar skrev TA om den samme stasjonen. Den gang så det ut som om det var et soverom som hadde flyttet inn på stasjonen.

HØYE BØTER

Politiadvokat Svein Folkestad opplyser at dette er saker som politiet ser svært alvorlig på. Dersom de klarer å avsløre hvem den skyldige er, vanker det store bøter i straff. Bøtesatsene og straffereaskjonene fra politiet avhenger av hvor søppelet blir dumpet og hvilke mengder det er snakk om.

Bøtesatsen på et hengerlass som er dumpet ute i naturen ligger fra 10 000 kroner og oppover. Da en skiensmann i fjor ble avslørt etter å ha dumpet søppelhaugen sin i den omtalte miljøstasjonen på Gulset, fikk han en bot på 10 000 kroner.

Les saken: Dette kostet 10 000

Folkestad mener reaksjonen burde være streng nok som den er, men utelukker ikke at det kan komme til å svi langt mer i lommeboken i fremtiden.

- Det kan jo tenkes at man må gå enda høyere hvis dette fortsetter, sier han uten å gå nærmere inn på hvor mye det kan bli snakk om, sier han.

INNBYGGERNE MÅ BETALE

Det er Renovasjon i Grenland (RiG) som har ansvaret for miljøstasjonene i Grenland. Daglig leder Anne Berit Steinseth forteller at dette medfører en god del ekstraarbeid for de ansatte.

- Vi er rundt og rydder på stasjonene to-tre ganger i uka, avhengig av hvor belastet de er. Dette bruker vi en god del penger på, og det er innbyggerne som må betale den kostnaden, sier Steinseth.

Hun forteller at dersom RiG kjenner til synderen av forsøplingen, så vil de anmelde vedkommende.

- Det er uheldig at noen skal gjøre seg til lovbrytere for så små greier, når man kan levere avfallet sitt på rett sted for en billig penge, sier Steinseth.

STRØMMER INN MELDINGER

For det mangler ikke på tilfeller der søppel lempes på uegnede steder i Telemark.

- Jeg kan nesten ikke huske at dette ikke har skjedd opp gjennom årene. Det bare fortsetter, og politiet får jevnt og trutt inn meldinger om forsøpling, både i naturen og på miljøstasjonene, forteller Folkestad.

Han har en klar beskjed til dem som måtte vurdere å lempe søppelet sitt i naturen etter på miljøstasjonene.

- Det koster en 100-lapp å levere det lovlig på fyllingen, så det er en dårlig deal å ende opp med bøter på flere tusen kroner, sier han.

- Det er også særdelses utrivelig for andre å bruke miljøstasjonene når det flyter av søppel der. Det skjer ofte at politiet får meldinger fra folk som har fått søppel i sitt nærområde, så dette er noe som mange er veldig opptatt av.

Artikkeltags