Det finnes noen som aldri lærer....

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Det har nesten gått sport i å skrive saker om gjenbruksstasjonen på Gulset som blir dynget ned med søppellass på søppellass. Nå har det skjedd igjen.

DEL

Så langt i år har TA skrevet en rekke saker om gjenbruksstasjonen på Gulset. Den brukes som søppelplass for dem som ikke gidder å kjøre til Rødmyr. Tidligere i år så det ut som om noen hadde dumpet et helt soverom inne på stasjonen.

En observant TA-leser knipset et bilde ved stasjonen i går, og da var det igjen noen som hadde tatt seg til rette. Pyntegjenstander, dobørster og annet er kastet på bakken like ved Frelsesarmeens klescontainer på stedet.

Både Renovasjon i Grenland og politiet har tidligere advart mot praksisen, uten at det ser ut til å gå hjem hos alle.

10 000 kroner i bot

Det er Renovasjon i Grenland (RiG) som har ansvaret for miljøstasjonene i Grenland. Daglig leder Anne Berit Steinseth har tidligere fortalt at dette medfører en god del ekstraarbeid for de ansatte.

- Vi er rundt og rydder på stasjonene to-tre ganger i uka, avhengig av hvor belastet de er. Dette bruker vi en god del penger på, og det er innbyggerne som må betale den kostnaden, sa Steinseth til TA i april.

Bøtesatsene og straffereaskjonene fra politiet avhenger av hvor søppelet blir dumpet og hvilke mengder det er snakk om.

Bøtesatsen på et hengerlass som er dumpet ute i naturen ligger fra 10 000 kroner og oppover. Da en skiensmann i fjor ble avslørt etter å ha dumpet søppelhaugen sin i den omtalte miljøstasjonen på Gulset, fikk han en bot på 10 000 kroner.

Artikkeltags