Torsdag får Frank (49) en velfortjent medalje av Norges Vel

FÅR MEDALJE: Torsdag får Frank Robert Mathisen (49) overakt Norges Vel medalje for lang og trofast tjeneste i 30 år hos Berendsen Tekstil Service AS på Kjørbekk i Skien.

FÅR MEDALJE: Torsdag får Frank Robert Mathisen (49) overakt Norges Vel medalje for lang og trofast tjeneste i 30 år hos Berendsen Tekstil Service AS på Kjørbekk i Skien. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: I 30 år har Frank Robert Mathisen (49) vært en trofast ansatt hos Berendsen Tekstil Service AS på Kjørbekk i Skien. Torsdag får han overrakt Norges Vels medalje for 30 års lang og tro tjeneste.

DEL

Skiensmannen Frank Robert Mathisen (49) har downs syndrom, og ansettelsesforholdet hans startet for 30 år siden, da bedriften fikk en forespørsel fra Kjørbekkhøgda skole, hvor han hadde gått.

Kathe Sommerville, som er lageransvarlig og hovedtillitsvalgt hos Berendsen Tekstil Service AS i Skien, ble fra første dag kontaktpersonen for Mathisen, noe hun fortsatt er den dag i dag.

Pliktoppfyllende

– Frank har hatt stor glede av jobben her helt fra han fikk den, og han har jobbet fulle uker fram til nå. Han har flere faste oppgaver, han klipper tau og bretter kluter til kunder. Frank er veldig flink og nøye i alt han gjør. Noen ganger han har vært syk, så har han ikke villet være hjemme en gang – han har kommet på jobb allikevel. Så da har det hendt at jeg har måttet kjøre ham hjem igjen, forteller Sommerville.

– Her om dagen samlet det seg opp noen pappesker, som jeg fikk noen andre til å ta. Men da ble Frank sinna, for det var hans oppgave, sier produksjonssjef Roger Gulbrandsen, som kan understreke at Frank er pliktoppfyllende.

Frank Robert Mathisen bor på Tamburlund bofellesskap, hvor han har bodd de siste ti åra. Og Sommerville sier at de har et godt samarbeid med både Tamburlund og Skien kommune.

Storfint besøk

Driftssjef hos Berendsen Tekstil Service AS på Kjørbekk i Skien, Geir Weber-Sørensen, sier at de av og til tar inn lærlinger i praksisplasser og at de også har et samarbeid med Grep, hvor de for øyeblikket har en person inne i arbeidstrening, for å komme tilbake i arbeidslivet.

– Vi ser en verdi i det. Torsdag kommer ordføreren i Skien og overrekker medaljen til Frank fra Norges Vel, og vår administrerende direktør, Frank Mengel, kommer også. Det passer derfor bra at vi torsdag kveld har en båttur med MS Skarsfos, slik at vi får feiret dette ordentlig, sier Weber-Sørensen, som mener at medaljen virkelig er fortjent.

Frank Robert Mathisen er glad i å jobbe, og han hjelper naboene sine på Tamburlund også med enkelte oppgaver.

– Jeg passer på at vinduene er lukket og jeg leverer ut avisene, forteller Mathisen, som ellers er med i Skien Frikirke på Gråtenmoen i Skien. Tidligere har han spilt håndball og han har spilt i band.

Avdelinga til Berendsen Tekstil Service AS i Skien har rundt 40 ansatte og de leverer matter, mopper og arbeidstøy til industrien/næringslivet.

– Vi har cirka 6000 leveringsadresser fordelt på 4000 kunder. Vi leverer til kunder i Telemark, Buskerud, Vestfold og Agder-fylkene, og vi har 14 sjåfører, sier Weber-Sørensen.

Internasjonalt konsern

Berendsen Tekstil Service AS er et ledende selskap i leverandørindustrien innenfor tekstil og hygieneservice. Berendsen har sju driftsenheter i Norge og finnes i 17 europeiske land. De er cirka 400 ansatte i Norge og omsetter for cirka 600 millioner kroner. Kundene er alt fra «butikken på hjørnet» til store industri- og produksjonsbedrifter. Berendsen er en del av det engelske konsernet Berendsen Plc.  

Artikkeltags