To tatt og siktet for flere grove ran

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: En mann i 60-årene fikk store kuttskader etter et knivran i Skien sentrum for en uke siden. Nå er to personer pågrepet og siktet for dette, samt et annet grovt ran i Grenland.

DEL

Onsdag 7. februar 2018 fikk politiet melding om at en mann hadde blitt utsatt for et grovt ran i nærheten av kinoen i Skien. Mannen fikk store kuttskader og ble lagt inn på sykehus som følge av hendelsen. Politiet mener at ranet ble begått med kniv.

Les saken: Mann knivstukket og ranet på åpen gate i natt

I en pressemelding opplyser politiet at to personer nå er pågrepet.

«I går, tirsdag 13. februar, pågrep politiet i Telemark to personer i forbindelse med trusler/tyveri begått samme dag. Etterforskingen i denne saken, sammenholdt med opplysninger fra ranssaken i forrige uke ga politiet grunn til å sikte de to personene også for det grove ranet fra 7. februar. De to er også siktet for et ran begått i Skien sentrum 19.1.18.»

Tilfeldige ofre

I det første ranet skal en person ha blitt truet med kniv til å gi fra seg en gjenstand. Politiet ønsker ikke å si hva slags gjenstand det er snakk om.

Det er etterforskingen som har fått politiet til å sette de to sakene i sammenheng.

Politiet mener at de to som ble ranet var tilfeldige ofre og det skal ikke være noen relasjon mellom disse og de mistenkte gjerningspersonene, sier politiadvokat Guro Siljan i Sør-Øst politidistrikt.

Tidligere domfelt

De to siktede er menn i 20-årene fra Grenland. En av dem er tidligere domfelt for ran for noen år tilbake. De siktede har sittet i avhør hos politiet i går og i formiddag og erkjenner ikke straffskyld for forholdene de er siktet for.

Forsvarere i saken er advokat Andreas Nyhaug og advokat Bjørn Nærum.

De to siktede framstilles for varetektsfengsling i dag. Politiet ber om varetektsfengsling i fire uker, både på grunn av faren for forspillelse av bevis og faren for gjentakelse av liknende straffbare forhold. 

Artikkeltags