Mener at de er nærmere tidspunktet for drapet på Terje

LEILIGHETEN: Politiets krimteknikere jobbet mandag fortsatt med undersøkelsene i den utbrente leiligheten i Gamlegrensa 6 i Skien.

LEILIGHETEN: Politiets krimteknikere jobbet mandag fortsatt med undersøkelsene i den utbrente leiligheten i Gamlegrensa 6 i Skien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Politiet mener at har fått snevret inn tidsvinduet for når Terje Sjåberg (52) ble drept. Krimteknikere holder fortsatt på med undersøkelsene i den utbrente leiligheten hvor han ble funnet død.

DEL

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sør-Øst politidistrikt sier at den siste kontakten noen hadde med skiensmannen Terje Sjåberg (52) var om ettermiddagen fredag 29. september.

– Vi har derfor tidsvinduet fra fredag ettermiddag den 29. september til brannen om kvelden mandag 2. oktober. Vi mener nå at vi begynner å nærme oss det tidsområdet hvor han ble drept, uten at jeg vil si når vi mener det har skjedd, sier Ljosåk.

Undersøker relasjonen

Det var om kvelden mandag 2. oktober at det brøt ut brann i en leilighet i andre etasje i Gamlegrensa 6 i Skien. I leiligheten ble 52 år gamle Terje Sjåberg funnet død.

Den 27 år gamle kvinnen som bodde i leiligheten og hennes samboer, en 30 år gammel mann, er begge siktet og varetektsfengslet i saken. 30-åringen er siktet for å ha drept Terje Sjåberg, samt for å ha tent på leiligheten. Den 27 år gamle kvinnen er siktet for ildspåsettelsen. I fengslingskjennelsen heter det at den 27 år gamle kvinnen skal ha gitt en detaljert forklaring rundt hendelsesforløpet. Begge to nekter straffskyld.

Terje Sjåberg bodde i den samme blokka, og politiet jobber nå med å finne ut hvilken relasjon det var mellom Sjåberg og de to siktede.

– Vi har flere vitner som vi tar inn fortløpende til avhør. Vi undersøker relasjonen mellom de tre, og vi har inntrykk av at de har hatt en viss omgang. Men nå må vi finne ut i hvor stor grad og hvilken form for relasjon de hadde, sier Ljosåk.

Politiets krimteknikere holder fortsatt på med å undersøke leiligheten hvor det brant og hvor Terje Sjåberg ble funnet død. Også mandag jobbet krimteknikere på stedet.

– Det er brent og det er helt vann der, og da tar det bokstavelig talt tid å grave seg fram der, forklarer Ljosåk, som sier at de også venter på analysesvar fra flere prøver.

– Nekter straffskyld

Selv om politiet allerede har flere vitner de skal avhøre, utelukker ikke Ljosåk at det fortsatt kan være personer som har interessante opplysninger, men som fortsatt ikke har kontaktet politiet. Og han ber de som kan ha opplysninger i saken om å ta kontakt.

Begge de to siktede i saken er kjent av politiet fra tidligere, men de er kun kjent for mindre alvorlige forhold.

Som tidligere omtalt i TA har den foreløpige obduksjonsrapporten ikke gitt noe sikkert svar på hvordan Terje Sjåberg ble drept. Den endelige obduksjonsrapporten er foreløpig ikke klar. TA har tidligere fått tips om at den avdøde skal ha hatt knivstikk i halsen, noe politiet ikke har villet kommentere.

Forsvarer for den 30 år gamle mannen som er siktet i saken, advokat Andreas Nyhaug, sier at klienten hans har forklart seg for politiet og at han nekter straffskyld etter siktelsen.

Artikkeltags