Bevæpnet mann startet massiv politiaksjon

SKIEN: Det ble iverksatt en massiv politiaksjon da en bevæpnet mann ble observert ved Skien fritidspark, fredag formiddag. Politiet har pågrepet en person i forbindelse med saken.

DEL

Det var klokken 11.20 at politiet fikk melding fra flere vitner om at en bevæpnet mann var blitt observert ved Skien fritidspark.

Ved fritidsparken ligger det både en videregående skole, en barneskole og en barnehage, og politiet iverksatte en massiv aksjon for å få kontroll på mannen.

Les også: Politiet bekrefter: – Vi har kontroll på rett person

Les også: Her stormer politiet huset – én mann pågrepet (+)

Det ble tidlig presisert fra politiets sin side atdet ikke var framsatt trusler eller blitt avfyrt skudd.

Kamuflasjeklær, våpen og hund

Stasjonssjef, Dag Størksen ved Grenland politistasjon, bekreftet til TA at politiet hadde fått melding om en bevæpnet mann med uniformliknende bekledning.

– Denne observasjonen har ført til at vi har «trykket på den store knappen» og får nå resurser fra hele landet, fortalte Størksen til TA da aksjonen var iverksatt.

Vitner som TA var i kontakt med fortalte at mannen skal ha hatt noe som beskrives som et «maskingevær».

Størksen forteller at det også hadde kommet observasjoner om at mannen hadde med seg en hund.

– Kan det ha vært en jeger folk har sett?

– Dette er blant de tingene vi ikke vet og vi må få en avklaring på. Dette er observasjoner som gir bekymring og det er derfor vi setter på store styrker, sa Størksen.

Ble holdt i sikkerhet

Store politistyrker gjennomsøkte skogområdene rundt Skien Fritidspark for å finne mannen. Det ligger både videregående skole, barneskole og barnehage i området til Skien fritidspark.

Elever og barn ble holdt innendørs til politiet hadde fått kontroll over situasjonen. Det samme ble også besøkende og ansatte ved fritidsparken.

Les også: Skulle hente mannen på jobb: – Vi fikk bare beskjed om å holde oss inne (+)

Barneskolen Moflata ligger også i området. Kommunen opplyste i en SMS til foreldre og foresatte at også elevene der var trygge:

– Viktig beskjed til alle som har barn på Moflata skole. Barna er i sikkerhet og har vakthold fra politiet. Det er ikke aktuelt å hente barn på dette tidspunktet. Det finnes til enhver tid oppdatert informasjon på skolens IST og det er sendt SMS til alle foreldre, opplyser kommunen.

Klokken 13.38 bekrefter politiet at de hadde fått kontroll på rett person etter den massive politiaksjonen i Skien, fredag. Det var igjen trygt å ferdes i området rundt Skien fritidspark.

Artikkeltags