– De er ikke så raske i sine egne saker heller

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Komiker Jahn Gorakh la forrige uke et slags humorinnslag der han poengterte Navs behandlingstid av bombetrusselen - han har aldri opplevd maken til deleglede.

DEL

Bakgrunnen for videoen var en mail nav mottok natt til onsdag forrige uke, hvor avsenderen varslet dem om en bombe som var plassert inne i bygget. Dette førte til full evakuering der flere hundre mennesker ble bedt om å forlate Nav og nærliggende bygg.

Tok tid

Allerede to dager senere, la Jahn Gorakh ut en video på Facebook der han gjør et poeng av tidsforløpet fra mailen ble sendt til evakueringen skjedde.

Se hele videoen øverst i saken.

Trusselmailen ble sendt klokken 00.15, natt til onsdag. Deretter ble den videresendt flere ganger, før Nav-bygget ble stengt etter at politiet mottok meldingen like etter klokken 8, onsdag morgen.

– Som betyr at de lot 350 mennesker gå inn i en bygning hvor de visste at det kanskje var en bombe. Så til alle som klager over hvor sent Nav behandler sakene deres, så vit at de ikke er så raske når det kommer til sine egne saker heller, sier Gorakh i videoen.

Positive tilbakemeldinger

I skrivende stund er videoen sett mer enn 80 000 ganger og om lag 250 personer har delt innlegget videre.

Komikeren forteller at responsen har vært utelukkende positive og at det er hans mest delte video hittil.

– Det er ikke første gangen jeg legger ut en video med et snev av alvor. Jeg liker å mikse det litt, men jeg tror det som har truffet folk her, er at det er noe de fleste har lagt merke til tidligere, og at det er et fengende tema.

Han tror altså at årsaken til at mange synes den er morsom er at den inneholder et inntrykk mange allerede har av Nav.

Også personer som jobber i etaten har tatt kontakt og sagt at de synes den er artig.

– Ble du overrasket at de tok det så bra?

– Ja, egentlig. Jeg var jo litt redd for at enkelte ansatte skulle ta seg nær av det og ble litt lettet da jeg fikk den tilbakemeldingen.

– Arbeidsledig uten dagpenger

Kritikken som ligger til grunn i videoen er ikke basert på egne erfaringer. Til tross for at Gorakh fram til en måned siden hadde vært arbeidsledig i ett år, har han aldri mottatt stønad fra Nav.

– Så lenge jeg kunne klare meg uten, ville jeg helst la være det. Jeg hadde et standupshow for dem for noen år siden, og det er den eneste utbetalingen jeg noen gang har fått fra dem.

Han legger til at han gjerne gjør en julebordsjobb for dem igjen.

– Jeg regner med at risikotillegget vil være ganske lukrativt, sier han med glimt i øyet.

Ser forbedringspotensialet

Direktør i Nav, Terje Tønnesen, bekrefter overfor TA at han har sett den aktuelle videoen.

– Det var for så vidt en grei påminnelse om hva vi bør se på når vi skal evaluere episoden over sommeren.

– Så du noe humor i det han sa?

– Nei, ikke noe humor, men jeg synes det var en grei tilbakemelding. Selve situasjonen var ikke artig. Det var mange som måtte evakueres, men man må kunne være såpass ydmyk og se hva som kan forbedre i ettertid.

Han legger til at de flere ganger i året gjennomfører øvelser knyttet til rutiner og varslingssystemer, men med ulike scenarioer.

– Dette ble jo også en slags trening som helt sikkert kan gjøres bedre

– Mener du selv det tok lang tid?

– Vi er ikke hundre prosent bemannet hele døgnet. Nå må vi se på hvordan vi kan lære av dette.

Artikkeltags