Vil ikke forklare seg for politiet

I denne boligen, i et rolig boligstrøk i Skien, ble det foretatt undersøkelser i juni i fjor.

I denne boligen, i et rolig boligstrøk i Skien, ble det foretatt undersøkelser i juni i fjor. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: De tre skiensmennene som er tatt for salg av narkotika på det mørke nettet er løslatt.

DEL

– Vi mener det ikke er nødvendig å ha dem i varetekt lenger, bekrefter politiadvokat Richard Beck Pedersen i KRIPOS overfor TA, tirsdag.

Det var i juni i fjor at fire menn, hvor tre av dem er fra Skien, ble tatt i en aksjon mot salg av narkotika på internett. De fire siktede er mennene i alderen 29 til 31 år, ble pågrepet i Oslo og Skien.

Nekter å forklare seg

I oktober i fjor kunne politiadvokaten bekrefte at siktelsene mot tre personer er utvidet til å omfatte straffelovens paragraf 60a. Denne paragrafen blir ofte omtalt som «mafiaparagrafen» – en bestemmelse som dobler strafferammen i en siktelse, men ikke utover fem år.

Det er per i dag ingen endringer i siktelsen til de involverte. Og skal vi tro Beck Pedersen er det variert hva som har kommet fram i avhørene.

– Ikke alle av dem er villig til å forklare seg. Noen av dem sier ingen ting, mens andre kommer med ufullstendige opplysninger, forteller han til TA.

Etterforsking pågår

Saken er trolig, ifølge Beck Pedersen, ferdig etterforsket til sommeren. Og det er ikke grunn til å utelukke at den vil komme opp for retten allerede til høsten. Men innen den tid er det noen spørsmål som fortsatt gjenstår å få svar på.

– Har dere klart å anslå hvor mye de kan ha tjent på dette?

– Vi jobber fortsatt med å få avdekket det. Men det er i millionklassen, avslutter politiadvokaten i KRIPOS.

Artikkeltags