Tatt med flere kilo amfetamin - nå venter fengsel

Artikkelen er over 2 år gammel

GRENLAND: Politiet fant i underkant av 4,5 kilo amfetamin.

DEL

I mars i år rykket politiet ut til mannens adresse. Der fant de i underkant av 4,5 kilo amfetamin og cirka 500 gram hasjisj. Styrkegraden på amfetaminet er målt til mellom 27–39 prosent på det sterkeste.

Videresolgte narkotika

Tiltalte er i 30-årene og har tidligere sonet flere år i fengsel for grove narkotikaforbrytelser. Denne uka måtte han igjen møte opp i Nedre Telemark tingrett.

Tiltalte har blitt tatt flere ganger med både marihuana og hasjisj. Til sammen har han blitt tatt med 34 kilo, hvorav 12–13 kilo har vært videresolgt av mannen.

Ifølge dommen har mannen «vært en del av et profesjonelt og omfattende opplegg for omsetning narkotika med profittformål». Tiltalte har innrømmet å ha solgt narkotika for til sammen 285 000 kroner.

Fem år og bot

Videre har han blitt stoppet flere ganger etter å ha kjørt uten førerkort. Samtlige ganger hadde han THC-verdier i blodet.

Mannen var villig til å samarbeide og fortalte retten alt. Dermed kom retten fram til at straffen blir fem år i fengsel. Hadde ikke mannen tilstått ville straffen vært nærmere sju år.

Mannen må også betale de 285 000 kronene han tjente på å selge narkotika. Videre får han en sperrefrist på fem år før han kan ta bilsertifikatet.

Artikkeltags