Påsto kniv og øks lå i lomma fordi han ikke hadde noe annet sted å ha det

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: En mann er dømt til fengsel etter en rekke ulovligheter. Blant annet forsøkte han å stikke fra politiet da han kjørte uten gyldig førerkort.

DEL

Mannen i 40-årene er siktet for en rekke forhold som har skjedd i løpet av de siste par årene.

Blant annet er han siktet for to tilfeller av oppbevaring av narkotika. Politiet fant amfetamin, ritalin, hasj og rivotril på mannen.

Prøvde å stikke av

Videre er han siktet for ett tilfelle av kjøring i ruspåvirket tilstand og to tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort.

Mannen ble stoppet av politiet da han var i ferd med å åpne en veibom. Da politiet tok kontakt med mannen erkjente han å ikke ha gyldig førerkort.

Han mente at han ikke trengte dette, ettersom det var privat vei innenfor bommen hvor han skulle kjøre.

Mannen er også siktet for å et tilfelle av unnlatelse å stanse for politikontroll. Da politiet satt på blålysene etter å ha kjent igjen mannen stoppet han ikke. Han kjørte videre i 500 meter, svingte av veien og parkerte ved en barnehage.

Deretter slukket han lysene, trolig i håp om at politiet ikke skulle se ham.

Dømt til fengsel

Videre er mannen siktet for å unnlate å møte til soning og to tilfeller av bæring av kniv på offentlig sted uten aktverdig grunn.

Ett av tilfellene skjedde i fjor vinter. En politimann kjørte tilfeldigvis forbi mannen og kjente til at han egentlig skulle vært til soning. Politimannen stanset derfor mannen og ransaket ham. Da fant han en saks og en øks i jakkelommen på mannen.

Tiltalte hadde ingen annen forklaring enn at han ikke hadde noen andre steder å oppbevare gjenstandene.

Mannen møtte ikke opp i retten denne uka. Han er dømt flere ganger tidligere for liknende episoder og er kjent for politiet. Nå ble mannen dømt til 75 dager i fengsel samt å betale en bot på 5000 kroner.

Artikkeltags