Bruker «mafiaparagrafen»

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

OSLO/SKIEN: Kripos har utvidet siktelsen mot flere menn som er pågrepet for salg av narkotika via internett.

DEL

Til sammen elleve menn er pågrepet i saken, som startet med pågripelse av fire menn fra Oslo og Skien i juni – etter lengre tids etterforskning. De fire har vært siktet etter den grove narkotikabestemmelsen i straffeloven, men nå er siktelsene mot flere av dem utvidet, opplyser Kripos til Adresseavisen.

– Jeg kan bekrefte at siktelsene mot tre personer er utvidet til å omfatte straffelovens paragraf 60a, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen.

Paragrafen blir ofte omtalt som «mafiaparagrafen» – en bestemmelse som dobler strafferammen i en siktelse, men ikke utover fem år.

Saken dreier seg ifølge politiet om kjøp og salg via «det mørke nettet» – egne nettverk som er konstruert for å anonymisere brukerne og tjenestene samt vanskeliggjøre lokaliseringen av disse.

De tre som har fått utvidet siktelsen er 29, 30 og 31 år. Forsvareren til 31-åringen sier hans klient nekter straffskyld etter paragraf 60a. Advokaten til 30-åringen har ikke besvart avisens henvendelser, mens 29-åringens forsvarer sier hans klient nekter straffskyld. For fjerdemann som ble pågrepet i juni, en 30 år gammel mann, er siktelsen uendret og strafferammen 10 år.

– Etterforskningen vil vise om det er grunnlag for å utvide siktelsen, sier Beck Pedersen.

Artikkeltags