Nå trenger du ikke lenger bankkort eller penger i butikken

SLIK FUNGERER DET: Med MobilePay åpner en appen og sveiper mobilen inntil denne boksen som er montert ved kassaapparatet.

SLIK FUNGERER DET: Med MobilePay åpner en appen og sveiper mobilen inntil denne boksen som er montert ved kassaapparatet.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Nå trenger du ikke lenger bankkortet eller kontanter når du handler hos Rema 1000-butikkene i Grenland.

DEL

– Vi har sett hvordan betalingskortene har gjort kontanter så godt som overflødige i butikk, og samtidig hvordan kontaktløse kort og mobilen er på sterk fremmarsj som betalingsmiddel i utlandet. Nå er vi veldig glade for å kunne tilby dette i lokale Rema 1000-butikker her i Grenland også, sier banksjef Mona Torsteinsen ved Danske Bank i Skien.

Nå er Rema 1000-butikkene i Grenland klare for å ta imot betaling i kassa med MobilePay. I tillegg kan du snart betale med MobilePay hos Narvesen og 7-Eleven. For å bruke tjenesten, som eies av Danske Bank, er det kun nødvendig å laste ned MobilePay-appen. MobilePay er i butikken i form av en liten boks ved siden av betalingsterminalen. Man åpner appen og holder mobilen inntil boksen til det lyder et lite pip. Når den siste varen er scannet inn, godkjennes beløpet med et sveip på mobilen.

Kvittering på mobilen

Guro Ajer Berget og Bjørn Andersen hos Danske Bank i Skien sier at MobilePay kan knyttes opp mot tre kontoer og opp mot kredittkort.

– Du får hele kvitteringa på mobilen når du betaler med MobilePay og kassakøen vil gå raskere. Det som også er kjekt er at hvis det er en gjeng som spiser ute og dere skal dele på regninga, så kan du senere enkelt «kreve inn» pengene av vennene dine, forutsatt at de også har MobilePay, som er gratis å laste ned, sier Andersen.

Alle Rema 1000-butikkene i landet skal ha MobilePay installert innen 1. desember.

Først ut av dagligvarekjedene med et betalingssystem for mobiltelefoner var Bunnpris. I september lanserte de betalingsløsninga mCash, som eies av Sparebank1.

– Så vi var først ute. Vi slo Rema 1000 med en måned eller to, sier Øyvin Domaas, som er IT-sjef i Bunnpris, hvor mCash-systemet er på plass i alle butikkene i kjeden.

– Den eneste utfordringa i noen butikker er mobildekninga, sier Domaas.

Han forklarer at enkelte butikker har slitt med litt dårlig mobildekning, noe en naturligvis er avhengig av når en skal betale med mobilen.

Hos NorgesGruppen, som blant annet eier dagligvarekjedene Spar, Joker, Kiwi og Meny, har de foreløpig ikke lansert noen betalingsløsning for mobil i dagligvarekjedene sine.

– Vi har ikke det per i dag på dagligvare, men det er noe vi vurderer, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland.

– Ser på muligheter

Hos Coop, som har kjedene Coop Obs!, Coop Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked, ICA, Rimi og Matkroken, har de et liknende svar.

– Vi har ikke dette i våre butikker, men ser på muligheter for å få det til i fremtida, sier Lise Mette Kjellberg, som er senior kommunikasjonsrådgiver hos Coop Norge Handel AS.

Artikkeltags