- Vi fikk beskjed om å forlate hele området

Slik så det ut utenfor Old Traffort søndag. Store folkemasser ble beordret vekk fra området. Foto: Privat.

Slik så det ut utenfor Old Traffort søndag. Store folkemasser ble beordret vekk fra området. Foto: Privat.

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN/MANCHESTER: Manchester Uniteds Premier League-kamp mot Bournemouth ble søndag avlyst etter funn av det som viste seg å være en falsk bombe.

DEL

Ida Lindkjend Staakkan og sønnen hennes Ole Theodor hadde tatt turen fra Skien til Manchester for å overvære Manchester Uniteds kamp mot Bournemouth søndag ettermiddag. Begge to er store tilhengere av kveldens hjemmelag, og sønnen hadde fått billetter til sin 16-årsdag.

FOLK FORLOT TRIBUNENE

Men oppholdet på Old Trafford skulle huskes for alt annet en god fotball.

Staakkan forteller at de ventet på at kampen skulle begynne oppdager sønnen at noe ikke er som det skal på motsatt ende av banen.

- «Se på andre siden. Der går de ut», sa han, forteller Staakkan.

- Noen gikk ut og andre gikk inn igjen. Deretter begynte de å tømme tribunen fra toppen og nedover. Etter hvert forsvinner også spillerne fra banen.

- FOLK BLE UROLIGE

Mor og sønn aner på dette tidspunkt ikke hva som foregår. Tribunen som de satt på hadde ennå ikke fått noen beskjed om hva som sto på.

- Folk begynte å bli urolige, bortesupportene begynte å hyle og bære seg, og vi fikk stadig beskjed om å sette oss ned og vente på videre informasjon, sier Staakkan.

Det var først da de var på vei ut at de fikk beskjed om den mistenkelige gjenstanden som var blitt funnet. Da hadde de sittet å ventet i tre kvarter fra de begynte å tømme stadion.

- Det er ikke noe god følelse. Man ser alle sikkerhetsfolka trekker bort dit vi sitter, og det flyr folk rundt med røde vester som roper "kode rød". Det er ikke noe koselig opplevelse, sier hun.

Omsider blir det Staakkan og sønnen sin tur til å evakueres.

MÅTTE FOLATE OMRÅDET

De fikk beskjed om å gå ut av stadion og forlate hele området. Politiet hadde stengt veiene for biler, og de ble tvunget til å følge folkemassene bort fra stadion.

- Det var store folkemasser på utsiden, og vi fikk hele tiden beskjed om å gå videre.  Det var ingen taxier å oppdrive, og vi ante jo ikke hvor vi gikk hen. Til slutt hadde vi gått i en time og et kvarter, så vi måtte bruke GPS-en på telefon for å finne fram igjen, forteller hun.

Når TA snakker med Lindkjend Staakkan søndag kveld er de tilbake på hotellet, fortsatt noe skjelven etter opplevelsen.

KONTROLLERT EKSPLOSJON

Ved 17-tiden ankom bombegruppa til Manchester for å bistå politiet. De begynte raskt å undersøke den mistenkelige gjenstanden som var blitt funnet, men foreløpig har det ikke kommet offisiell informasjon om hva som er funnet.

Klokken 17.40 bekrefter bombegruppa at de har foretatt en kontrollert eksplosjon, melder Nettavisen.

Artikkeltags