Gå til sidens hovedinnhold

Garanterer at elevene får et tilbud neste år

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Fra neste år garanterer Ap og SV at ingen elever skal stå uten læreplass eller et alternativt tilbud til skolestart.

I år er det 130 elever i Telemark uten læreplass. 40 av dem tok imot et alternativt tilbud fra fylkeskommunen, mens 90 ungdommer ikke fullfører utdannelsen. Noen av dem jobber mens andre er i ulike Nav-tiltak. Fra neste skoleår garanterer Ap og SV at alle yrkesfagelever som er ferdig med vg2, skal få et tilbud innen skolestart i august.

– Vi har klart å få på plass 10 millioner i budsjettet for å tette dette hullet. Om det blir lærlingplass eller vg3 i skole, så garanterer vi i hvert fall at alle skal få et tilbud, sier leder og nestleder i hovedutvalget for kompetanse, Maja Foss Five (Ap) og Ådne Naper (SV).

Det er første gang det gis en slik garanti, og det er på høy tid, erkjenner de to politikerne.

– Vi har et klart ansvar for disse ungdommene. De skal slippe å gå med en usikkerhet om hva de skal gjøre etter skoleferien, sier de.

I tillegg styrkes lærlingtilskuddet i budsjettet.

– Det blir mer penger til å formidle flere lærlinger. Totalt blir det 90 millioner i lærlingtilskudd. En læreplass er det optimale, men Vg3 i skole er mye bedre enn ingenting. Et fagbrev er gull verdt – uansett, sier de.