Hun er født i Tyskland, oppvokst i Østerrike og bor i Skien.

– Jeg fikk så utrolig god hjelp da jeg selv kom til Norge, at jeg har lyst til å gi noe tilbake. Det er så mange som sliter med å integrere seg, men det skal ikke alltid så mye til. En klem, et hei, et vennskap og et språk, så kan du komme langt, mener Tincman.

Love og Peace

Nylig etablerte hun foreningen Lope. Ordet er sammensatt av Love og Peace og foreningen har som formål å bidra til økt oppslutning omkring kjerneverdier som nestekjærlighet, menneskeverd og fredsskapende aktiviteter.

Som resultat av strukturendringer hos Folkeuniversitetet måtte hun slutte i jobben sin der, men viderefører arbeidet med å integrere og hjelpe fremmedkulturelle.

– Drøm om å klare seg selv

– Både Nav og Røde Kors med sine flyktningeguider gjør en fantastisk jobb, men det alene er ikke nok. Så er det også noe med det at de færreste ønsker å være avhengig av Nav. De fleste har en drøm om å klare seg selv, sier Peri som daglig er i kontakt med folk som trenger hjelp.

– Betyr så mye

– Det kan være så enkle ting som å ringe en lege, skrive en søknad eller å betale en regning. Jeg fikk selv så fantastisk god hjelp av Arne-Morten Knutsen og folkene på Folkeuniversitetet da jeg kom hit for 10 år siden, at jeg vet hvor mye det betyr.

Akekonkurranse

Organisasjonen Lope jobber også med Europeiske prosjekter gjennom Erasmus-programmet, og via dette ble Peri og organisasjonen invitert til en akekonkurranse i alpene i Østerrike.

– Ja, jeg har fått med meg to gutter fra Sudan som skal være med å representere Skien/Telemark og Norge. De er i programmet til voksenopplæringen, snakker godt norsk, har vært flinke til å integrere seg og har fått seg arbeid allerede. De er kjempeklare, sier Peri, og forteller samtidig at de gjerne ønsker pengestøtte til flybilletter og opphold.

En stor drøm

– Østerriksk presse har skrevet masse om opplegget og det var herlig å se de afrikanske flyktningene der suse nedover på akebrett mens de smilte og lo. Vennskap og glede er viktig for å lykkes med integrering. Vi håper å kunne hjelpe mange gjennom Lope, og drømmen er etterhvert å ha et stort integrasjonshus midt i Skien. Ja, det hadde vært fantastisk, avslutter damen med det store hjertet.