Har avdekket to kriminelle nettverk – minst ett av dem har aktivitet i Telemark

TO KRIMINELLE NETTVERK: A-krim har avdekket to kriminelle nettverk. Minst ett av disse skal ha aktivitet i Telemark. Foto: A-krimsenteret

TO KRIMINELLE NETTVERK: A-krim har avdekket to kriminelle nettverk. Minst ett av disse skal ha aktivitet i Telemark. Foto: A-krimsenteret

SKIEN: Det er nå avdekket to godt organiserte kriminelle nettverk som benytter ulovlige metoder innen arbeidslivet. Minst et av disse nettverkene har aktivitet i Telemark.

DEL

Det bekrefter koordinator Helle Hartz Hagen i A-krimsenteret i Tønsberg. Dette er et samarbeid mellom Arbeidstilsynet, Skatt sør, Sør-Øst politidistrikt, NAV Kontroll og skatteoppkreverne. De jobber både i Vestfold, Telemark og Buskerud.

Hartz Hagen er svært vag når hun forteller om hvilket kriminelt nettverk dette er snakk om. Hun ønsker verken å si noe om hvilken bransje dette er snakk om eller hvilke metoder de bruker.

– Her snakker vi om godt organiserte nettverk som systematisk bryter regelverket. Vi jobber nå for å ta ut disse aktørene fra markedet. Vi kan ikke si så mye om dem, men de skal få merke at vi følger opp tett, skriver hun i en pressemelding.

Hun understreker at etatene tar i bruk alle sine virkemidler på en samordnet og effektiv måte for å slå ut aktørene.

Stor kapasitet

Hun forteller at kapasiteten til slike nettverk er stor og at den seriøse delen av bransjen derfor står i fare for å skades eller utkonkurreres. Det skal også være bruk av stråmenn.

De to sakene skal fremdeles være under etterforskning og dette er grunnen til at det ikke kommer ut mer informasjon.

På mer generelt plan er Hartz Hagen klar på at arbeidet gir resultater.

– Vi ser gode effekter av innsatsen vår, og at noen bedrifterinnretter seg etter regelverket når vi har vært på kontroll. Dagen etter en aksjon vi hadde mot en entreprenør i byggebransjen betalte en av de kontrollerte virksomhetene en utestående gjeld på én million kroner. Det viser at kontrollene både avdekker kriminelle og kan få dem som prøver å lure seg unna på bedre tanker, sier Hartz Hagen.

Artikkeltags