Politiet: – Mistenker at to personer står bak omfattende hærverk

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Høytrykkskompressoren durer og og finmalt kalk sprayes mot husveggen. En ekspert på å fjerne tagging gyver løs på nok et bygg i Skien sentrum.

DEL

De siste månedene har det vært et stort problem med at sentrumsgårder i Skien tilgrises med tagging og graffiti.

Politet jakter fortsatt på gjerningspersonene.

Det er spesielt en signatur som både politiet og eksperten på å fjerne graffiti har lagt merke til. Det er signaturen DVL.

- Vi mistenker at det er to forskjellige personer som bruker denne signaturen, sier etterforskingsansvarlig Georg Andersen i Sør-Øst politidistrikt. Han bekrefter at politiet etterforsker saken for fullt

MYE UTSTYR

- Vi må bruke mye utstyr så det er klart det koster en del, sier Lars Erik Allum i selskapet Miljøservice. Han reiser rundt i hele Grenland og fjerner tagging. Bygården som renses tirsdag formiddag er tagget ned flere ganger den siste tiden.

- Vanligvis sandblåser vi men her skal vi bruke kalk, forteller Allum. Han kler på seg en beskyttelsesdrakt før han fjerner taggingen med små bevegelser.

Han bekrefter at det kan lønne seg å fjerne tagging så fort som mulig.

- Når det først står en signatur på veggen kommer det gjerne flere. Dessuten er det lettere å fjerne dette når sprayen får kortere tid å herde, avslutter han.

Artikkeltags