Flere sliter på svært glatt føre

VANN OG IS: Kilebygdvegen bød på vanskelige kjøreforhold fredag kveld.

VANN OG IS: Kilebygdvegen bød på vanskelige kjøreforhold fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

TELEMARK: Det er meldt om såpeglatte veier flere steder i kveld.

DEL

En tipser melder om «ekstremt føre» i Kilebygda fredag kveld. Flere biler skal ha havnet i grøfta, mens andre stoppet opp eller de kom rett og slett ikke frem.

- Bilister melder om svært glatte veier i Kilebygda. Regnet fryser til is på bakken. Vegtrafikksentralen er varslet, bekreftet politiet i Sørøst på Twitter klokka 18.43.

Vegtrafikksentralen sør advarte på sin side om Fv 356 mellom Voldskrysset i Skien og Straumekrysset i Drangedal.

- Det er vanskelige kjørefold på denne strekningen, med regn som fryser til is, lød meldingen klokka 18.32 i kveld. Vær også oppmerksom på kjøretøy som står langs veien.

På Hoppestadsletta utenfor Skien sentrum kjørte de aller fleste bilistene svært sakte grunnet glatt veibane. En nabo sier at veien er såpeglatt.

En annen TA-tipser kan meddele at det er svært glatt føre også på Løbergveien i Skien, fra Jarseng og ned til Grønnerød. Også der sto det biler i veikanten fredag kveld. Speilblankt føre er videre notert inn mot Stavdal i Melum. - Folk bør absolutt holde seg hjemme, skriver en leser.

På E18, på strekningen Porsgrunn-Kragerø-Risør, er det mye vann i veien på grunn av kraftig regn. Vær obs på faren for vannplaning, meldte Vegtrafikksentralen sør klokka 18.53.

Før helgen advarte meteorologene mot lavtrykket som var på vei innover Sør-Norge fra Nordsjøen. Det vil gi mye nedbør og mildvær over hele Sør-Norge de kommende dagene.

Artikkeltags