- Det går veldig, veldig bra. Vi har virkelig kjent på effektene av de endringene vi har gjort på Arkaden, og har 50% flere besøkende i år sammenliknet med i fjor, sier senterleder Aziz Chaer på Arkaden.

Senteret har hatt en vekst på mellom 24% og 32% fra uke til uke.

- Det er veldig moro, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.

Senterlederen understreker at det finnes muligheter for dem som ikke er ferdig med julehandelen.

- Det er absolutt mulig å få gjort noe på lørdag også, og da er det kanskje litt roligere enn fredag. Selv har jeg ikke kjøpt en eneste gave enda, så jeg må benytte anledningen, smiler han.

Storinnrykk av menn

Chaer er i godt selskap, og på Down Town er senterleder Bent Rosenberg forberedt på innrykk fra den mannlige delen av befolkningen.

- Vi venter storinnrykk av menn i den tiden som er igjen før butikkene stenger. Det er ikke bare et rykte at menn er sent ute med julehandelen, det er fakta, smiler Rosenberg.

Fredag formiddag rapporterer han om full parkeringsplass på senteret, og biler som kjører runde på runde for å finne et sted å parkere.

- Det har nok gått opp for mange at butikkene holder stengt på julaften i år, og at man derfor må handle ferdig fredag og lørdag. Det er særlig mange som velger å handle mat på lillejulaften, sier han.