Gå til sidens hovedinnhold

Hund bet tre år gammel gutt. Skal avgjøre om hunden skal avlives

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om hunden som bet en tre år gammel gutt i en barnehage fredag skal avlives.

– Saken er nærmest ferdig etterforsket, men det er ikke tatt beslutning om hunden skal avlives eller om eieren skal straffeforfølges, sier politiadvokat Christian Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt.

– Vi vil nå se om vilkårene for å avlive hunden er til stede og det vil bli tatt en avgjørelse i løpet av få dager, sier Ytterbø og viser til hundelovens paragraf 18.

Her heter det at en hund som har angrepet eller skadet et menneske, kan politiet i ettertid vedta å avlive dersom ikke dette framstår som et uforholdsmessig tiltak. Her heter det også at en hund som har påført barn vesentlig skade, bør normalt avlives.

Politiet har tatt beslag i hunden og den står nå i en kennel i Grenland.

14 dager

Dersom politiet bestemmer at hunden skal avlives vil hundeeieren få et brev med forhåndsvarsel om dette. Deretter har hundeeieren en svarfrist på inntil 14 dager.

Les også: Barn ble bitt av hund

Det var tidlig fredag ettermiddag hunden hoppet over gjerdet til barnehagen og bet gutten i beinet slik at han måtte opereres. Den tre år gamle gutten ble innlagt på Sykehuset Telemark i Skien.

Hunden som blir avlivet etter episoden fredag skal ha vært på streif sammen med en annen hund da den hoppet over gjerdet til barnehagen. Den andre hunden skal ha forholdt seg rolig.

Reagerte raskt

En av de ansatte i barnehagen skal ha kommet raskt til og kan ha forhindret at flere av barna ble angrepet.

– Han la merke til hundene på utsida og beveget seg raskt oppover dit det skjedde. Dette kunne gått enda verre, sa Erik Østerlid til TA etter episoden fredag.

Han er regionsleder for Læringsverkstedet barnehager, som eier Maurtua barnehage, der hendelsen skjedde.

Les også: Roser snarrådig ansatt etter at gutt ble bitt av hund i barnehagen

Hunden som bet ble umiddelbart beslaglagt av politiet og den har stått i en kennel over helgen. Det er en såkalt ulvehund av rasen Saarloos wolfhond. Dette er en rase med opprinnelse i Nederland hvor schæfer ble krysset med ulv. I dag regnes rasen som en ren selskapshund.

Saarloos wolfhond anbefales kun for erfarne hundeeiere med god kunnskap om rasen på grunn av dens størrelse, styrke, følsomhet for signaler og sosialiseringsbehov, heter det i en artikkel om rasen på Wikipedia.