Indisk interesse kan bety et gjennombrudd for arbeidsplasser i Telemark

GODT MØTE: Leder av Tech Mahindra i Norge, Gaurav Gupta (midten) og leder i Norden, Rajendra Tunuguntla, fikk gave og omvisning i Grenland.FOTO: STINE SOLBAKKEN

GODT MØTE: Leder av Tech Mahindra i Norge, Gaurav Gupta (midten) og leder i Norden, Rajendra Tunuguntla, fikk gave og omvisning i Grenland.FOTO: STINE SOLBAKKEN

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: – Takk for en tålmodig og fokusert kontakt, oppsummerte leder av det globale IT-selskapet Tech Mahindra, som ønsker etablering i Grenland.

DEL

Det indiske IT-selskapet, som er aktive i 90 land, er interessert i Telemark for lokalisering av et norsk servicesenter. Torsdag startet besøket hos fylkesordføreren sammen med nestleder i First House, Bjørn Richard Johansen.

– Mye å vise

– Vi ser fram til hva dere synes om området vårt. Vi har mye spennende og annerledes næringsliv, som kan være interessant for dere, sa fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer (KrF) ved ankomst til lunsj på fylkeshuset.

– Vi ønsker vekst i hele landet, også Telemark. Dette fylket er interessant som destinasjon for oss, sa selskapets norske leder, Gaurav Gupta. Sammen med sin kollega, forretningsleder i Norden, Rajendra Tunuguntla, var han imponert over samarbeidet de har erfart mellom politikere, næringsliv og kommunikasjonsbyrået First House.

Godt eksempel

– Vi jobber i så mange land og samarbeidet dere har, er spesielt. Som land viser dere en god moral i å komme sammen på en så god måte, sa Gupta da han mottok en bok om Telemark i gave av Løkslid.

Etter lunsj ble gjestene vist rundt i flere bedrifter i Grenland, som Pasientreiser, R8 Group, IT Ineos, IKT Telemark, IT Consult, Green Mountain Data Center og Racom på Klosterøya.

First House har siden 2013 hatt som mål å etablere 300 arbeidsplasser i Telemark. Disse skal fordeles på en til fem større bedriftsetableringer. Det er utbetalt fem millioner kroner til First House fra Telemark fylkeskommune og Innovasjon Norge for dette arbeidet, som hittil ikke har ført til flere arbeidsplasser, men dagens besøk kan bety et gjennombrudd.

Først kunder

Tech Mahindra har over 110 000 ansatte i mer enn 90 land og omsatte for 3,8 milliarder amerikanske dollar i fjor. De satser i olje, maritim, finans, telekom og helse. Tech Mahindra har en strategi med servicesenter utenfor hovedstadsområdene i de landene de etablerer seg.

– Det blir behov for kompetanse i Norge. Omfanget ser vi etter hvert som vi klarer å sikre oss kontrakter og hva oppdragsgiverne krever, uttalte Gupta til digi.no for et knapt år siden.

- Vil gjøre det stort

– Det vi ser av Telemark er veldig interessant. Å jobbe med lokal industri tenker vi at vi kan starte opp med her veldig snart. Vi kan gjøre det stort, sier Tunuguntla.

– Nå har vi servicesenter i Oslo fordi det er stedet vi har klienter. Med klienter i Telemark trenger vi et senter her, som også kan betjene områder utenfor fylket, presiserte Gupta. Fra selskapet etablerte seg i Norge for et år siden, har antall ansatte raskt økt til 200.

Artikkeltags