Selger antikvariatet etter 10 år

OVERTAR: Eli Ducros, her flankert av frivillig Henry Olsen og tidligere leder Roger Jensen, overtar bokutsalget i Skien sentrum. FOTO: NILS OTTO SEM

OVERTAR: Eli Ducros, her flankert av frivillig Henry Olsen og tidligere leder Roger Jensen, overtar bokutsalget i Skien sentrum. FOTO: NILS OTTO SEM

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Etter å ha drevet med boksalg i 10 år har Gjerpen IF nå solgt dugnadsbutikken Bokbua Gjerpen antikvariat til Eli Ducros. Tirsdag overtok den nye eieren butikken i Torggata i Skien ved en enkel sammenkomst i lokalene.

DEL

Gjerpen IF startet sitt bokmarked helt tilbake i 2004, og fram til 2007 ble det arrangert ett til to store bokmarkeder årlig.

I 2008 startet Bokbua Gjerpen antikvariat som bokkafé på Lundetoppen før hele virksomheten ble flyttet til nåværende lokaler i Skien sentrum i 2011.

God inntektskilde

– Det har vært en god inntektskilde for Gjerpen IF, men alt har sin tid og vi synes det er greit at andre får overta nå, forteller Roger Jensen i Gjerpen IF, mannen som har leder bokprosjektet siden starten.

– Jeg må bare få takk alle de som har gitt bøker og de som har kjøpt bøker og ikke minst de som har stilt opp og drevet dette på dugnad, sier han.

Etter at den nye eieren har overtatt butikken, vil Gjerpen fortsatt engasjere seg i boksalg.

– Vi vil fortsatt arrangere ett til to bokmarkeder i året, i samarbeid med Eli, avslutter Jensen.

Skal på nett

For den nye eieren Eli Ducros er ikke butikken noe helt nytt da hun har jobbet dugnad for idrettsforeningen. Nå ønsker hun imidlertid å utvikle forretningen med nye og bedre åpningstider samt å satse på netthandel.

– Jeg håper å komme ut på nett så fort som mulig, men jeg må bare få avsluttet et arbeidsforhold, så det skjer ikke denne uka, forteller hun og legger til at en splitter ny hjemmeside også er under produksjon.

Hun ønsker også at folk skal bruke butikken og tilbyr lesesirkler og foreninger og benytte den på kveldstid.

 – For 500 kroner kan lokalene leies og handles det for over 300 kroner går det fratrekk i leia, forteller hun og legger til at det også er mulig å avtale en «blind date» med en bok.

Frivillig hjelp

Da Eli Ducros fortsatt ønsker å jobbe ved siden av butikken er hun avhengig av frivillig hjelp, og en som har erfaring fra butikken, Henry Olsen, forteller at han som pensjonist gjerne hjelper Eli i hektiske perioder.

 – I min andre jobb for Røde Kors hender det at jeg reiser på oppdrag i kortere og lengre perioder, og da er det nok litt redusert åpningstid og hjelp av frivillige som blir redningen, sier Eli Ducros, takknemlig for folk som Henry stiller opp.

Artikkeltags