Ordfører vil lukke møtet om Gjerpen håndball

LUKKER: Ordfører Hedda Foss Five vil be om at møtet i formannskapet lukkes når Gjerpen håndballklubb skal orientere om driften tirsdag ettermiddag.

LUKKER: Ordfører Hedda Foss Five vil be om at møtet i formannskapet lukkes når Gjerpen håndballklubb skal orientere om driften tirsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Ordfører Hedda Foss Five (Ap) vil be om at formannskapet lukker møtet når Gjerpen håndball skal orientere om driften.

DEL

Media ble varslet tirsdag ettermiddag om at Gjerpen håndball har anmodet om å få holde en orientering for formannskapet, og ordfører vil foreslå for politikerne at møtet lukkes under orienteringen.

Formannskapsmøtet starter kl. 15 tirsdag.

Ordføreren begrunner hun med Kommunelovens §13.5 som sier: "Et folkevalgt organ kan vedta å lukke et møte når hensynet til tungtveiende offentlige interesser tilsier det, og det vil komme fram opplysninger i møtet som kunne ha vært unntatt offentlig innsyn etter lov 19. mai 2006 nr. 16 (offentleglova) dersom de hadde stått i et dokument."

Ordfører Hedda Foss Five sier til TA at dette kun er en orientering og ikke en sak som skal behandles i denne omgang.

- Det kan hende dette blir offentlig etter orienteringen. Det jeg vet så langt, er at det er klokt å lukke møtet når Gjerpen håndball skal orientere om driften av klubben. Det er sensitive opplysninger i forhold til blant annet sponsorer, sier hun og understreker at en sak om støtte blir offentlig.

- Hvis det kommer en sak vil den selvsagt være offentlig. Det skulle bare mangle. Men jeg vet for lite og vet ikke hva utfallet blir. Derfor vil jeg be om at møtet lukkes i dag, sier hun.

Artikkeltags