150 arbeidsplasser kan forsvinne: - Jeg føler meg lurt

SKUFFET: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid og ordfører i Skien, Hedda Foss Five, uttrykte stor skuffelse over vedtaket til regjeringen.

SKUFFET: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid og ordfører i Skien, Hedda Foss Five, uttrykte stor skuffelse over vedtaket til regjeringen.

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: - Jeg føler meg lurt, og jeg vil ha et møte med statsminister og regjering om dette, sier fylkesordføreren på meldingen om at fylkesmannen blir flyttet til Tønsberg.

DEL

Fylkesordføreren Sven Tore Løkslid holdt en pressekonferanse fredag sammen med ordføreren i Skien, Hedda Foss Five.

Begge var tydelig preget av de dårlige nyhetene for Skien og Telemarks del. En melding kom om at en forutsetning for regjeringens vedtak var at Skien da blir regionshovedstad, men den er ikke bekreftet fra sentalt hold.

- Jeg er skuffet og frustrert, uttalte fylkesordføren. - Vi har fulgt opp bestillingene vi har fått fra sentralt hold og hatt en god dialog. Kanskje har vi vært for naive.

Nærmere 150 arbeidsplasser går tapt

- Uansett er dette dårlig nytt for Skiens del, sa Hedda Foss Five, vi risikerer å miste oppimot 150 arbeidsplasser, selv om angivelig en avdeling skal lokaliseres i Skien.

Skienordføreren var tydelig skuffet og frustrert over vedtaket, og hun utelukket ikke at Skien også kunne bli forbigått av Tønsberg når det gjelder lokaliseringen av regionhovedstaden. Det skal være et nytt fylkesting som får avgjørende ord i en slik sak, og det er slett ikke sikkert at et flertall her vil gå for Skien.

- Vi har gjort vårt beste for å selge inn Skien som stedet for fylkesmannen, vi har jo lange tradisjoner, uttalte Foss Five, og slo fast: tap av et stort antall kompetansearbeidsplasser sette oss tilbake.

Hun mente også at om en vurderte det personalmessige, var prosessen elendig.

En mulig omkamp

- Vil et regjeringsskifte etter valget kunne forandre på vedtaket?

- Jeg ser ikke bort i fra at en omkamp kan være mulig, ting kan reverseres, avrundet skiensordføreren.

I en pressemelding uttaler Solveig Sundbø Abrahamsen i Høyre:

- Avgjørelsen i dag var ikke i tråd med Telemark Høyre sitt primære ønske, men vi konstaterer denne beslutningen og er glad for at vedtaket understreker at det legges til grunn at administrasjon av de sammenslåtte fylkene Vestfold og Telemark skal ligge i Telemark.  I vedtaket ligger også at en av fylkesmann sine avdelinger skal ligge i Skien.

Artikkeltags