- Vil slåss for arbeidsplasser og embete

KJEMPER: De sentrale politikerne i Skien vil ikke la Tønsberg og politikere i Vestfold holde på uten å si klart i fra hvor viktig det er at Telemark og Skien får fylkesmannsembetet.

KJEMPER: De sentrale politikerne i Skien vil ikke la Tønsberg og politikere i Vestfold holde på uten å si klart i fra hvor viktig det er at Telemark og Skien får fylkesmannsembetet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Politikerne i Skien er bekymret for trøkket fra Tønsberg når det gjelder kampen om hundrevis av arbeidsplasser. - Fylkestinget må slåss for fylkesmannsembetet. Vi må stå sammen.

DEL

Det er budskapet fra gruppelederne i Skien kommune og ordføreren, Hedda Foss Five. De samlet seg mandag, og de satser på å komme med vedtak under møtet i formannskapet tirsdag.

Et hastevedtak

- Vi registrerer politiske vedtak og signaler fra Tønsberg som går på å få fylkesmannsembetet til Tønsberg, sier Hedda Foss Five.

- Fylkestinget vårt bør på banen, de har møte i dag, men de har vår støtte, naturligvis.

Hun sikter blant annet til et hastevedtak som skal ha blitt gjort i formannskapet i Tønsberg før påske. Dette innebærer at Tønsberg vil ha fylkesmannen. Og dette er et krav flere andre kommuner i fylket stiller seg bak.

Skien vs. Tønsberg

Det hele bunner i regjeringens vedtak om å slå sammen Fylkesmannen i Telemark med Fylkesmannen i Vestfold - og dermed får vi et nytt fylkesmannsembete. Det er naturlig å tro at administrasjonen samles på ett sted, sannsynligvis Skien eller Tønsberg.

Det ligger også an til at Telemark og Vestfold fylkeskommunene kan bli slått sammen til én region.

Alt i alt er det snakk om flere hundre arbeidsplasser som vil ha stor betydning for aktivitet og skatteinntekter i årene som kommer.

- Er dere bekymret for det som nå skjer?

- Ja, vi er bekymret. Det er mange arbeidsplasser, og vi vil kjempe for hver eneste en, svarer ordføreren.

Hun og gruppelederne legger ikke skjul på at de også er overrasket over den voldsomme offensiven til Tønsberg og de andre kommunene - og viser til en intensjonsavtale og at de har hatt en konstruktiv dialog så langt.

En balanse må til

- Statsråd Jan Tore Sanner har sagt at det skal være en rimelig fordeling i dette når det gjelder arbeidsplasser, det ville ikke være klokt å underminere det, uttaler Jan Terje Olsen i Høyre.

- Vi må finne balansen.

I møtet i formannskapet har ordføreren denne innstillingen:

«Skien kommune vil gi et klart signal til regjeringen om at Skien vil prioritere å få det nye fylkesmannsembetet til vår kommune. Skien vil også ta initiativ overfor andre telemarkskommuner for å få tilslutning til denne prioriteringen.»

Artikkeltags