– Vi er glade, takknemlige og ydmyke

TAKKNEMLIG: Korpsleder i Frelsesarmeen i Skien, Øyfrid Storck, takker for tilliten skiensfolk viser med sin store giverglede.

TAKKNEMLIG: Korpsleder i Frelsesarmeen i Skien, Øyfrid Storck, takker for tilliten skiensfolk viser med sin store giverglede.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Frelsesarmeen i Skien fikk inn 418 000 kroner i julegrytene i desember. I Porsgrunn økte summen med 18 000 kroner fra i fjor.

DEL

I 2014 fikk Porsgrunn korps inn 193 000 kroner, noe som var 37 000 mindre enn året før. Kasserer i korpset, Ivar Bakken, ønsket å ta grep med flere grytevakter. I desember engasjerte korpset rundt 50 grytevakter utenom Frelsesarmeens egne folk. Det ga resultater.

– I desember fikk vi 209 000 kroner i julegrytene på Down Town og Hovenga, i tillegg til andre pengegaver. Det gir en totalsum på 224 000 kroner, så vi er veldig fornøyd. Det er positivt at vi fikk denne oppturen, sier Bakken, som har rundt 50 år bak seg i Frelsesarmeen.

– Stor giverglede

– Jeg vil takke alle grytevaktene for innsatsen. Og alle som har gitt oss penger.

– Hvordan påvirker nedgangstider givergleden?

– Min erfaring fra årene i Frelsesarmeen, er at givergleden ikke påvirkes av nedgangstider. Folk vil hjelpe likevel. Dårligere tider merkes heller med at flere ber om hjelp fra oss, sier Bakken. Rundt 170 personer fikk gavekort fra Porsgrunn korps til innkjøp av mat før jul.

Korpsleder i Skien, Øyfrid Storck, er kjempefornøyd med resultatet fra tre julegryter i Skien. De delte ut 180 matposer før jul, mens antallet var 165 året før. I tillegg fikk 60 personer gavekort for å kjøpe klær og sko til barna.

– I 2014 opplevde vi ny rekord med 422 000 kroner i grytene i Skien. Det var 100 000 kroner mer enn året før. At beløpet holdt seg så høyt og endte med 418 000 kroner i desember, er helt fantastisk. Vi er glade, takknemlige og ydmyke over at skiensfolk gir så mye og viser oss tillit, sier Storck.

TA har ikke fått tak i sluttsummen fra korpsene i Kragerø og Ulefoss, men korpsleder May Kristin Eilertsen i Langesund og Brevik kan fortelle at Brevik korps fikk inn 47 000 kroner og Langesund korps fikk 110 000 i grytene før jul.

– Vi delte Brotorvet mellom oss i år. I tillegg hadde Langesund korps ei julegyte på torvet. Vi skulle gjerne hatt flere grytevakter. Det har mye å si hvor ofte vi står ute før jul.

Artikkeltags