Skienselever nominert til to priser i verdens største kunnskapskonkurranse

SOLID INNSATS:  Elever fra Lunde Smart Learners har jobbet intenst med sitt prosjekt.

SOLID INNSATS: Elever fra Lunde Smart Learners har jobbet intenst med sitt prosjekt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN/BODØ: Elever fra Lunde skole i Skien konkurrerte lørdag i den skandinaviske finalen i First Lego League - verdens største kunnskapsturnering for barn og unge. Teamet i Lunde Smart Learners vant ingen pris, men ble nominert til to.

DEL

Skienslaget gjorde en solid innsats og endte med nominasjon til både Markedsføring- og Samarbeidsprisen, men nådde ikke helt opp denne gangen.

Etter å ha seiret i den regionale finalen i Skien, gikk turen til Bodø og den sekstende skandinaviske finalen i First Lego League (FLL).

Etter noen hektiske finalerunder var det til slutt The Lego Reefs fra Billund i Danmark som var best sammenlagt. Laget ble kronet til FLL Champions. De får dermed æren av å representere Skandinavia i den globale finalen som avholdes i St. Louis i USA neste år, opplyser arrangøren.

Over 900 lag fra ulike skandinaviske byer har siden midten av september lagt ned utallige arbeidstimer for å kunne representere sine regioner i den skandinaviske finalen. Etter de regionale finalene sto kun 47 lag igjen, klare for å innta Bodø.

- Stor læringsvilje

Selv om laget fra Skien ikke stakk av med noen priser, ligger den en stor prestasjon å nomineres til to priser.

– Gjennom FLL og Statoils talentprogram Morgendagens helter ønsker vi å vekke interessen for forskning, realfag og teknologi. Talentene fra Skien har vist en stor læringsvilje og lagt ned mye innsats både på skolen og i fritiden. Slik skapes talenter, og forhåpentligvis vil mange av de bli morgendagens ingeniører og forskere, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

Lagånd og respekt

Lunde Smart Learners består av elever fra tre ulike klasser på sjuende trinn. Laget forteller at de har jobbet godt på tvers av klassene og har nå blitt enda bedre kjent med hverandre. Gjengen fra Skien gikk av med full pott på lagånd og respekt i den regionale finalen og har jobbet intenst for å gå av med seieren i Bodø.

Turneringen er et samarbeid mellom FIRST Scandinavia og Statoil Morgendagens helter. Hensikten er å skape interesse for teknologi og realfag gjennom å presentere reelle problemstillinger som kan inspirere barn og unge til å velge utdanningsretninger innenfor realfag.

Pakke

Artikkeltags