Produksjonsselskapet Fenomen tv film og scene har fått gode kritikker for sine konsertfilmer og har vunnet Amandapris og fått Gullrutenominasjon for sine Marcus og Martinus-filmer.

Prosjektleder Knut Inge Solbu forteller at konsertfilmformatet og Norads lysvandring og konsert på toppen av Gaustatoppen er spennende å kombinere med det han kaller en tung og fet flerkameraproduksjon.

– Det er en kostbar produksjon med mye folk i sving, så vi er avhengig av et spleiselag for å få dette til, forteller han.

Ifølge Solbu søker nå produksjonsselskapet tilskuddsmidler for regional utvikling på 420 000 kroner fra Telemark fylkeskommune. Sørnorsk filmsenter støtter prosjektet med 210 000 kroner, mens kommersielle samarbeidspartnere skal stå for 2,7 millioner kroner. Til sammen vil prosjektet koste 4,2 millioner kroner og Solbu understreker at alle detaljene ennå ikke er på plass.

– Kontraktene er ikke signert, men vi har god flyt og vi har en god følelse selv om vi ikke er helt i mål, sier han.

Stort arrangement

Arrangementet vil gå av stabelen siste helgen i august. I fjor møtte rundt 7000 mennesker opp for å gå opp til Gaustatoppen, der Susanne Sundfør holdt konsert. Året før var det Sivert Høyem som underholdt, og selv om Solbu ikke ønsker å røpe hvilken norsk artist det jobbes med, skal det være Norges ledende popband, som blant annet har en stor tilhengerskare i Japan og Australia. I forbindelse med konserten skal bandet lansere sitt tredje album.

– Det blir en stor og kostbar produksjon. Bare filmteknisk er det snakk om over 30 personer. Med vakthold og frivillige blir det enda flere, sier han.

Solbu tror fjellet og lysproduksjonen vil gi et spektakulært bakteppe for konserten.

FNs bærekraftsmål er en sentral del av lysvandringen. Norad er fremdeles med som partner av arrangementet, sammen med lokale aktører som Gaustabanen og DNT Telemark. Konsertarrangementet arrangeres av Fenomen, bandets management og Warner Bros Norge, Norges mest erfarne tv-produksjonsselskap for slike eventer, og som Fenomen har samarbeidet med tidligere.

Flere format

I tillegg til konsertfilmen ser Fenomen for seg å strømme konserten live, lage en dokumentarfilm om arrangementet og en egen musikkvideo.

– Vi har satt oss hårete mål, og det kan også bli utfordringer med været. Derfor håper vi at konserten kan gå fredag 25. august med lørdagen etter som plan B, sier Solbu.

I løpet av mai må finansieringen være i orden før produksjonsbeslutningen tas.

– Ganske mange av elementene beveger seg sånn at filminnspillingen vil skje, men før finansieringen er på plass ønsker vi ikke å gå ut med flere detaljer, sier Solbu.

– Men vi føler at vi kan tilby en spennende pakke.