Mange har opplevd å miste mobiltelefonen på merkelig vis. Og noen har kanskje erfart at skjermen kan knuse selv etter et fall fra svært lave høyder. Så det Petter Maasø opplevde denne uka, er smått utrolig.   

Onsdag kveld svevde den rutinerte fallskjermhopperen og flere andre fra Grenland fallskjermklubb over Skien – klare for å hoppe fra rundt 3000 meters høyde.  

Maasø har kastet seg ut fra den svimlende høyden rundt 750 ganger tidligere. Denne gangen startet han i fritt fall med hodet ned. Det gir ekstra stor fart.

– Toppfarten var vel rundt 250 kilometer i timen, opplyser han.

Men etter han hadde landet trygt på jorda igjen, oppdaget han at mobiltelefonen var borte vekk.

 

Falt fra 2000 meter

– Mobilen har jeg på meg til enhver tid. Den er også kjekk å ha hvis man ikke lander der man hadde planlagt, og må ringe etter skyss. Det er dessuten lov til å ha med seg telefonen nå man hopper. Men denne gangen må telefonen ha sklidd ut av lomma da jeg stupte med hodet ned, sier Maasø.

Han forteller at det ikke er uvanlig at fallskjermhoppere mister en sko eller en hjelm.

– Men det er første gang jeg mister noe under et hopp, tilføyer han.

Maasø antar at mobilen falt fra rundt 2000 meters høyde, og trodde den var tapt for evig og alltid.

– Jeg regnet med at den lå ute i skogen ved Solum, knust i tusen biter eller liggende i et vann.

 

Ikke en skramme

Tilbake på klubbhuset var det en som spurte om Maasø hadde aktivert den såkalte finn telefonen-funksjonen. Like etter kunne han se på pc-skjermen at telefonen fortsatt fungerte.

– Den hadde visst 65 prosent batterikapasitet, og det lyste en bitte liten grønn prikk på et digitalt kart over et område ved Solum kirke, forteller Maasø.

Selv om han ikke hadde stor tro på å gjenfinne telefonen i det store skogområdet, dro han onsdag kveld ut sammen med en fallskjermhopperkollega for å lete.

– Vi gikk rundt på måfå, men etter hvert slo vi på en funksjon som gjør at telefonen ringer i fem minutter. Og plutselig kunne vi høre den kime. Telefonen lå der og blinket mellom smågran og steiner. Den hadde ikke en skramme. Selv uten deksel. Det er helt sprøtt. Crazy bananas! sier han.

Maasø viser fram sin to år gamle Samsung Galaxy S5 Neo til TA, og opplyser at de små merkene stammer fra et tidligere fall - fra en bordkant. 

 

Uforståelig hell

Fallskjermhopperen forstår ikke hvordan telefonen kunne komme uskadet fra det høye fallet.

– Jeg tipper den hadde en fart på rundt 200 kilometer i timen da jeg mistet den. Den må ha fått en eller annen form for rotasjon som har bremset opp farten. Men likevel. Jeg fant den i et område med mange små kulestein. Kanskje den har gått inn for landing som en frisbee.

– Kjempeflaks for telefonen. Og hell i uhell for deg. Ved ekstrem uflaks kunne den vel ha truffet en turgåer i hodet?

– Ja, jeg har vært ekstremt heldig. Og jeg er veldig glad for at dette endte godt. På alle vis, sier mobileieren.