Sadim var bosatt ikke langt fra ulykkesstedet, og han var sammen med en kamerat som fortsatt ligger bevisstløs på sykehuset.

Det er politistasjonssjef ved Grenland politistasjon, Annie Sandersen, som frigir navnet på 6-åringen, tirsdag ettermiddag.

Frigjøringen av navnet har skjedd i dialog med de pårørende.

Hentet opp av vannet

Det var litt etter klokken 18.00, søndag ettermiddag, at politiet fikk melding om at to barn på henholdsvis 5 og 6 år hadde falt i vannet i Falkumelva i Skien.

Les saken: Gutt (4) løp og hentet hjelp da kameratene falt i vannet

Et par som var på kajakktur på elva ble gjort oppmerksom på barna i vannet, og fikk hentet opp 5-åringen. Det tok trolig ytterligere noen minutter før 6 år gamle Sadim ble hentet opp av redningsdykkere som ble tilkalt til stedet.

Begge guttene ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader.

Klokken 19.04, mandag kveld, ble Sadim erklært død på sykehuset. Det opplyste politiet.

Det ble samtidig opplyst at den 5 år gamle kameraten er utenfor livsfare, men at han ikke er ved bevisthet og at han får behandling ved Rikshospitalet i Oslo.

Les saken: Seks år gammel gutt døde etter drukningsulykke

Les også: – Har en formening om hvor lenge guttene lå i vannet

Gikk i samme barnehage

De to guttene gikk sammen i Kollmyr barnehage i Skien, og mandag og tirsdag har prest og kriseteam vært i barnehagen hvor de to barna gikk.

- Vi har hatt en tett oppfølging av barna. Det begynte i går og vi har vært i barnehagen på nytt i dag, sier oppvekstsjef i Skien kommune, Kristian Ripegutu til TA.