Det kommer fram i en pressemelding politiet sendte søndag formiddag.

– Politiet anser det som sannsynlig at avdøde er drept. Av hensyn til etterforskingen kan vi ikke si noe mer om bakgrunnen for dette, skriver politiadvokat Tine Henriksen i pressemeldingen.

Politiet får bistand av Kripos i etterforskingen. De skal foreta tekniske undersøkelser på stedet og gjennomføre en rekke vitneavhør.

Går ikke ut med detaljer

Det var lørdag kveld at politiet fikk inn melding om at en person var funnet død i en leilighet i Odins gate i Skien. De nærmeste pårørende er varslet.

– Det var to personer som kom til leiligheten som meldte fra. Da politiet kom til stedet, befant det seg en død person inne i leiligheten, ifølge Henriksen.

Politiet forteller at de har prata med en god del vitner, men de ønsker ikke å si noe om hvilken status vitnene har.

– Vi ønsker ikke gå ut med detaljer. Såpass tidlig i etterforskingen vil vi være tilbakeholdne.

Ingen mistenkte

Politiet har ingen mistenkte i saken, og det er så langt ingen som er pågrepet. Om offeret er en kjenning av politiet vil de heller ikke gå ut med.

Den drepte mannen er fra Skien. Han var bosatt på adressen og er i 30-årene. Detaljer om drapet og hendelsesforløpet vil ikke politiet gå ut med.

– Opplysninger kan påvirke vitner, og vi har ikke helt oversikt over hvem som vet hva, sier politiadvokat Guro Siljan til TA.

Det er foreløpig også uklart hvor lenge avdøde har ligget i leiligheten. Politiet venter på en obduksjonsrapport.

–Den kommer mest sannsynlig i begynnelsen av neste uke, sier politiadvokaten til NTB.

Ber om tips

Politiet undersøker om drapet har sammenheng med mannen i 50-årene som ble funnet hardt skadd samme sted fredag kveld.

– Vi undersøker hvorvidt det kan være en sammenheng, men det er for tidlig å si noe mer om hvorvidt det er det, sier politiadvokat Tine Henriksen til TA.

De aktuelle leilighetene ligger i blokkene i Odins gate på Falkum i Skien. Dette er et sted med mange kommunale leiligheter og det har tidvis vært betydelige problemer med rus og bråk.

Nå ønsker politiet tips i saken og ber alle som kan vite noe ta kontakt på telefon 02800.