Pusser opp Citybygget for over 10 millioner

NYE FASADER: Skissene viser Citybygget med nye fasader i den nedre delen av bygget. Til sammen skal 10 millioner kroner investeres i fasader og innvendig oppgradering. SKISSE: KONTORBYGG/MEDIATEAM

NYE FASADER: Skissene viser Citybygget med nye fasader i den nedre delen av bygget. Til sammen skal 10 millioner kroner investeres i fasader og innvendig oppgradering. SKISSE: KONTORBYGG/MEDIATEAM

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Kontorbygg skal modernisere fasader og lokaler i Citybygget for mer enn 10 millioner kroner. En butikk for barneklær og et parfymeri står øverst på ønskelisten for førsteetasje.

DEL

Kontorbygg som eier bygget, håper å fylle bygget med nytt liv og pusser opp for å tilfredsstille krav til universell utforming.

Fasadene skal skiftes ut for å skape et mer moderne uttrykk, mens inngangspartiet mot Torggata markeres i rødt.

Investerer 10 millioner

– Bygget må moderniseres for å tilfredsstille universell utforming, i tillegg til dårlig ventilasjon og diverse utbedringsbehov, sier daglig leder i Kontorbygg, Knut Wille.

Totalt skal mer enn 10 millioner kr investeres i fasadene og innvendige oppgraderinger. Kontorbygg starter i disse dager med en utleiekampanje for to eller tre butikker i første etasje og kontorer i tredje etasje.

– Vi er åpne for gode forslag, men ser at vi trenger en butikk med barneutstyr/barneklær, og savner et parfymeri, sier Wille.

Han tror planene for Landmannstorget vil gi et løft for området rundt.

– Ja, jeg tror Torggata vil bli mer attraktiv med et hyggelig parkområde på Landmannstorget og mange trivelige butikker og kafeer på gateplan, sier han.

Innkjøpsenheten flytter inn

Rådmannen i Skien kommune ser på Citybygget som en aktuell plassering for helsestasjonen for ungdom. Forslaget skal først behandles i Hovedutvalget for oppvekst torsdag.

I tillegg ser det ut til at Grenlandkommunenes innkjøpsenhet skal inn i deler av lokalene i tredje etasje, bekrefter Knut Wille.

Citybygget ble bygd i 1971 og Kontorbygg har diskutert fasadeendringene med Skien kommune.

– Vi har gått noen runder fordi bygget ligger så sentralt i sentrum. Det har vært litt diskusjon om hva som bør beholdes av fasader og hva som kan fornyes. Men vi synes vi har kommet fram til en god løsning og er fornøyde med resultatet, sier han.

Spesiell arkitektur

Plansjef Olav Backe-Hansen sier at kommunen har vært opptatt av at man har respekt for arkitekturen som bygget representerer. Det er sentrumsplanen som ligger til grunn for bygget, siden det ikke er lagt fram en reguleringsplan.

– Citybygget har en spesiell arkitektur og vi mener at man må ha respekt for arkitekturen som bygget representerer. En utfordring er at man ser for seg at det skal gjøres noe på den nedre delen av bygget, men ikke den øverste delen i denne omgang. Da er det viktig at det framstår som ett bygg som videreutvikles, og at uttrykket knytter seg til dette bygget enn byggene ved siden av, sier plansjefen.

Rutebilstasjonen

Som TA har skrevet, har Kontorbygg inngått en avtale med Sebastien Seynaeve om å starte opp kafé og bakeri. Rutebilstasjonen på Landmannstorget skal pusses opp for fire millioner kr, og arbeidet starter i november og vil ta rundt tre måneder.

Lokalene som skal leies ut, blir oppgradert, og toaletter og venterom skal fornyes.

Les også: Endelig starter han opp igjen – nå blir det kafé og bakeri

Les også: Vil ruste opp for fire millioner: Her kan det bli bakeriutsalg

Byggingen av ny kollektivterminal og park på Landmannstorget starter i 2019 og skal stå ferdig i 2020. Samtidig vil kommunen også utrede heisforbindelse herfra og opp til Brekkeparken i 2019.

Les også: Nå vil de utrede heis til Brekkeparken

Artikkeltags