Kranglet på trappa før bystyremøtet

Diskusjon: Trine Meland (t.v.) var mildt sagt misfornøyd med Skien kommune torsdag. Ordfører Hedda Foss Five svarte for kommunen.

Diskusjon: Trine Meland (t.v.) var mildt sagt misfornøyd med Skien kommune torsdag. Ordfører Hedda Foss Five svarte for kommunen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Det ble iltert på rådhustrappa da de som brant for Snipetorp uttrykte sin misnøye med kommune og administrasjon overfor ordføreren.

DEL

Det var rett før bystyremøtet startet i ettermiddag at medlemmer av gruppa «Slå ring om Snipetorp» troppet opp ved rådhuset. Flere politikere, ledet av ordføreren, var også på plass. Og Trine Meland fra aksjonsgruppa var klar i sin tale:

– Fire telefonsamtaler har jeg hatt med bystyresekretariatet i dag. I en av dem fikk jeg beskjed om at ordføreren kunne ringe politiet hvis hun syntes bystyret ble forstyrret av lyd utenfra. Et slikt utilbørlig press går ikke an.

I tillegg mente Meland at kommunens ansatte hadde uttalt at de ville nekte gruppa strøm etter at bystyremøtet hadde startet, det vil si klokka 17.00.

Til det siste svarte ordfører Hedda Foss Five at hun hadde forstått det slik at gruppen stilte med aggregat og at det følgelig ikke var nødvendig med strømforsyning fra rådhus og kommune. Når det gjaldt utsagnet om politiet, var det noe hun ikke kjent til og derfor heller ikke kunne si noe om.

«Slå ring om Snipetorp» hadde på grunn disse omstendighetene måttet gjøre om på sitt program. Men appell ble det: Saken må behandles på nytt.

Bystyret bestemte seg for ikke å ta reguleringsplanen i Snipetorp opp til ny behandling.

Artikkeltags