Ga kontrakt til eget selskap

BESTEMT: Bystyret har bestemt at man skal skrive kontrakt med Kontorbygg om å leie Rødmyrlia 40 for å samle Bydrift. ARKIVFOTO

BESTEMT: Bystyret har bestemt at man skal skrive kontrakt med Kontorbygg om å leie Rødmyrlia 40 for å samle Bydrift. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Skien kommunes eiendomsselskap får huse kommunens verksted selv om prosessen har blitt kritisert.

DEL

Av fire selskaper i anbudsrunden om å huse kommunens bydriftsavdeling og verksted, trakk Kontorbygg AS det lengste strået. Tor entreprenør klaget på tildelingsprosessen fordi de mener kommunens saksbehandler var inhabil. Da saken kom opp i bystyret på torsdag, var det ikke stemning for å se på saken med nye øyne. Flertallet mente at det haster for mye å få på plass nye lokaler.

– Jeg har vanskelig for å se at det vil falle ned på et annet alternativ enn det som rådmannen foreslår her, sa Trond Ballestad (Sp).

Det var Jan Terje Olsen (H) som ønsket en utsettelse slik at man kan gå nærmere gjennom saken og se om kommunen kan ha brutt lov om offentlige anskaffelser.

– Jeg synes vi skal være ekstra varsomme når vi har den forhistorien rundt denne saken. Kan vi ikke ta den tida for å sikre at vi har vært gjennom dette på en ordentlig og grundig måte, for det har vi ikke, sa Olsen. Det var det ingen grunn til, mente Heidi Hamadi (SV):

– Spørsmålet er hvor varsom en skal bli før man bli handlingslammet, sa hun.

Artikkeltags