Gå til sidens hovedinnhold

– Det er unormalt mange branner her

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: I løpet av de siste årene har det vært flere titalls branner i den kommunale blokken.

Siden en alvorlig brann i lavblokken i Odinsgate på Falkum i 2008, har TA omtalt fem branner. Senest mandag kveld mottok brannvesenet melding om brann i Odinsgate på Falkum i Skien. Politiets innsatsleder på stedet kunne opplyse TAs journalist på stedet at brannen oppsto i kjelleren.

Tre av brannene har vært alvorlig, hvor en person omkom i 2009. Nå vil brannsjefen i Skien brannvesen sende en bekymringsmelding til Skien kommune.

– Det har vært en brann i året, i gjennomsnitt. Det er unormalt mange, forteller Guttorm Liebe ved Skien brannstasjon til TA.

– Jeg kommer nok til å reagere denne gang, og sende en bekymringsmelding til kommunen, legger han til.

– Påsatt

Det er ikke alle branner som gjennom året kommer med i brannstasjonens årsoppsummering. Men brannene i 2014 og 2015 har begge kommet med. Disse, på lik linje som brannen mandag denne uken, står oppført at det trolig er noen som har startet brannene.

– Jeg var ikke der i går, men i vår rapport står det sannsynlig påtent, sier Liebe.

Tiltak

I skrivet til kommunen vil Liebe komme med ulike tiltak som bør iverksettes i lavblokken med kommunale leiligheter.

– Det beste tiltaket er å installere sprinkleranlegg med vann. Det er det mest fornuftige. Det anbefaler vi stort sett der vi ikke er fornøyd, avslutter brannsjefen og viser til bygninger som ikke holder brannteknisk stand.