Blå Kors i sjokk - 120 hoder kan rulle

TØFT: Blå Kors Borgestadklinikken får det tøft framover etter den siste anbudsrunden. Disse representerer denne spesialisthelsevirksomheten for rus- og avhengighetsproblematikk: 
Ellen Sofie Øvrum - administrerende direktør, Nina Auran - hovedtillitsvalg og Guro Brekke - fagsjef.

TØFT: Blå Kors Borgestadklinikken får det tøft framover etter den siste anbudsrunden. Disse representerer denne spesialisthelsevirksomheten for rus- og avhengighetsproblematikk: Ellen Sofie Øvrum - administrerende direktør, Nina Auran - hovedtillitsvalg og Guro Brekke - fagsjef.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: - Vi ansatte er i sjokk. 120 risikerer å miste jobben totalt, flere i Skien. Det betyr kutt i behandlingstilbudet.

DEL

Det uttalte Nina Auran, hovedtillitsvalg i Blå Kors Borgestadklinikken, fredag ettermiddag under en pressekonferanse på Blå kors-senteret i Skien sentrum.

Uttalelsen kom som en følge av informasjonen om anbudsrunden i Helse Sør Øst RHF der Blå Kors Borgestadklinikken deltok.

Fredag ble det klart at to av fire avdelinger skal legges ned som følge av at Helse Sør Øst delvis har valgt andre. I alt blir antall døgnplasser ved Borgestadklinikken redusert fra 129 til 57.

Avdelingene som legges ned blir Bragernes i Drammen og avdeling Loland i Vennesla.

Helse Sør-Øst RHF har i denne anskaffelsen sikret seg totalt 100 døgnplasser.

En rekke pasienter rammes

- Dette kom som lyn fra klar himmel, for vi har ikke fått signaler som gikk i denne retningen, tvert i mot, uttaler Ellen Sofie Øvrum, direktør Blå Kors Borgestadklinikken.

- Det er en rekke av våre pasienter som vil merke reduksjonen av tilbudet, blant annet gravide rusmisbrukere, opplyser fagsjef Guro Brekke i Blå Kors Borgestadklinikken.

60 millioner kroner i reduksjon

Hvor mye reduksjonen slår ut i kroner og øre var ikke klart fredag, men det kan være snakk om så mye som 60 millioner kroner.

Tidligere på dagen uttalte direktør Janka Holstad i Divisjon behandling i Blå Kors:

— Dette er en svært trist dag for Blå Kors, våre ansatte og for rusbehandling i Norge. Et godt og sterkt kompetansemiljø på Blå Kors Borgestadklinikken blir nå mer enn halvert.

Blå Kors Borgestadklinikken er for øvrig en spesialisthelsevirksomhet for rus- og avhengighetsproblematikk med to avdelinger i Skien, en avdeling på Bragernes i Drammen og på Loland ved Vennesla. De er altså de to sistnevnte som rammes spesielt, men det er en ansattkabal som nå må legges, dermed kan det bli flere årsverk som forsvinner i Skien.

Artikkeltags