Gå til sidens hovedinnhold

Bli med inn i Skiens nye bydel - Eksklusiv premiere på hvordan Skien brygge vil se ut

Artikkelen er over 5 år gammel

Om to uker skal reguleringsplanen for Skiens nye bydel på Jernbanebrygga sluttbehandles.

Planene skal gjøre området til en ny og levende del av sentrum og underbygger satsingen i Skien 2020, og det legges til rette for opptil 400-500 boliger for 1000 mennesker, arbeidsplasser, servering og offentlige funksjoner i området.

Les også: Slik vil de endre bylivet i Skien

Presenteres i dag

Skien kommune, Rom Eiendom og Grenland havn har jobbet sammen om en reguleringsplan for området sør for Tollboden, og legger fram planen som skal til sluttbehandling på en pressekonferanse kl. 10.

37 meter

Bydelen består av tre rekker med bebyggelse i varierende byggehøyder fra opptil 37 meter lengst sør på brygga mot Bølevegen, til 24 meter for byggene nærmest Tollboden. Innenfor hver rekke skal byggene ha varierende høyder, og fra Bøleveien er det tre trappeforbindelser ned til Skien brygge for å åpne kontakten mot vannet.

 Lengst sør planlegges det lekeplass eventuelt i sammenheng med en ny barnehage. Miksen av boliger, næringsetableringer, servicetilbud og offentlige funksjoner er avgjørende for at bydelen skal leve døgnet rundt. Både nytt sykehjem og nytt bibliotek er også aktuelt å legge til Skien brygge.

Salg i 2017?

Dersom utbyggingsavtalen blir vedtatt tidlig i 2017, starter trolig salget av leilighetene i løpet av samme år.

– Allerede neste år kan salget av de første boligene starte, men bare hvis gangbrua kommer.

Det sier Svein Ellingsen i ROM eiendom. Det er aktuelt å starte opp salget av 30–40 leiligheter lengst sør på brygga, der gangbrua planlegges. Men forutsetningen er at beslutningen av brua er tatt, sier Ellingsen.