Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har bestemt seg for denne hundens skjebne

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Eierne av hunden som bet en treåring i Skien har fått et forhåndsvarsel om at hunden deres vil bli avlivet.

Politiadvokat Christian H. Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt sier at eierne har fått et forhåndsvarsel om at det vil bli fattet et avlivingsvedtak i saken.

Kan klage på vedtaket

– Det er basert på hundelovens paragraf 18. Hunden har angrepet og påført et barn vesentlig skade, og da står det i hundeloven at den normalt bør avlives. Når det er et barn som er angrepet er terskelen lavere, og vi mener at vilkårene er oppfylt. Nå har hundeeierne to uker på å uttale seg, og da vil vi selvfølgelig ta med oss eiernes uttalelser videre i saken, sier Ytterbø.

Om det så blir vedtatt at hunden skal avlives etter at eierne har uttalt seg, vil eierne ha muligheten til å klage på dette vedtaket til Politidirektoratet (POD).

– I slike saker er det ganske vanlig at det sendes klage til POD, som er politiets overordnede klageorgan. Hvis de ikke når gjennom der, er det mulighet for å bringe saken inn for domstolene, forklarer Ytterbø.

Hoppet over gjerdet til barnehagen

Les også: Barn ble bitt av hund

Det var tidlig fredag ettermiddag hunden hoppet over gjerdet til barnehagen og bet gutten i beinet slik at han måtte opereres. Den tre år gamle gutten ble innlagt på Sykehuset Telemark i Skien.

Hunden skal ha vært på streif sammen med en annen hund da den hoppet over gjerdet til barnehagen. Den andre hunden skal ha forholdt seg rolig.

Reagerte raskt

En av de ansatte i barnehagen skal ha kommet raskt til og kan ha forhindret at flere av barna ble angrepet.

– Han la merke til hundene på utsida og beveget seg raskt oppover dit det skjedde. Dette kunne gått enda verre, sa Erik Østerlid til TA etter episoden fredag.

Han er regionsleder for Læringsverkstedet barnehager, som eier Maurtua barnehage, der hendelsen skjedde.

Les også: Roser snarrådig ansatt etter at gutt ble bitt av hund i barnehagen

Ulv krysset med schæfer

Den aktuelle hunden er av rasen saarloos wolfhond. Dette er en rase med opprinnelse i Nederland hvor schæfer ble krysset med ulv. I dag regnes rasen som en ren selskapshund. Ytterbø sier at rasen er lovlig i Norge. 

Ifølge Wikipedia anbefales saarloos wolfhond kun for erfarne hundeeiere med god kunnskap om rasen på grunn av dens størrelse, styrke, følsomhet for signaler og sosialiseringsbehov.

Den dramatiske hendelsen skjedde fredag i Maurtua barnehage i Skien. To hunder løp løse utenfor barnehagens gjerde. Den ene hunden hoppet plutselig over gjerdet og gikk til angrep på en tre år gammel gutt i barnehagen. To ansatte i barnehagen klarte å rive hunden vekk fra treåringen, som fikk flere bittskader. Han ble tatt med til Sykehuset Telemark, hvor han måtte opereres.

Varden meldte tidligere denne uka at noen av bittene gikk helt inn til beinet, og at gutten må legges i narkose når sårene skal renses.