Bandidos planlegger nasjonalt treff i Skien

PLANLEGGER MØTE: Motorsykkelklubben Bandidos planlegger et nasjonalt møte i Skien i sommer. Det er uvisst hvor mange mennesker som kommer, men politiet kommer til å følge planene tett. Akrivfoto: Reuters

PLANLEGGER MØTE: Motorsykkelklubben Bandidos planlegger et nasjonalt møte i Skien i sommer. Det er uvisst hvor mange mennesker som kommer, men politiet kommer til å følge planene tett. Akrivfoto: Reuters

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Enprosentsklubben Bandidos er nå ute av klubblokalene på Gulset i Skien. Samtidig planlegger klubben et nasjonalt møte i Skien om tre uker.

DEL

På dette møtet den 1. juli vil det trolig komme representanter fra alle klubbene i Norge. Det skal være rundt ti chapters av Bandidos her i landet.

– Det er et paradoks i disse regionsdebatt-tider, men Bandidos begrunner valget av nettopp Skien med at vi er et geografisk midtpunkt, sier ordfører i Skien Hedda Foss Five.

Det er vel heller ikke tvil om at klubben velger nettopp Skien for å markere seg i et nytt område. Chapteret i Skien ble nylig fullverdig medlem av den internasjonale MC-klubben.

Leder av politiet i Telemark Rita Kilvær forteller at politiet vil følge planleggingen av dette møte tett.

– Vi vet ikke hvor de skal møtes eller hvor mange som kommer. Det kommer litt an på om dette er et rent møte eller om klubben planlegger en fest i forbindelse med det som beskrives som et roadmøte, sier Kilvær.

Kommunen vil ikke gi skjenkebevilling til et slikt arrangement og oppfordrer utesteder til å nekte adgang til personer med vest fra en av disse klubbene.

– Vi oppfordrer utestedene til å ikke slippe dem inn, sier rådmann Ole Magnus Stensrud i Skien kommune. 

Borte fra Gulset

Bandidos er nå ute av lokalet på Strømdal og jakter på et nytt klubblokale.

– Vi har senest i dag fått en bekreftelse fra gårdeieren om at Bandidos nå er ute av lokalene og kommer til å følge opp dette med et eget tilsyn neste uke, sier ordfører Hedda Foss Five i Skien kommune.

Kommunen truet gårdeieren med tvangsmulkt dersom klubben ikke var ute av lokalene innen 10. juni.

Bandidos jakter nå et nytt klubblokale, men foreløpig skal de være husløse.

– Vi følger opp alle tips og tar umiddelbart kontakt med gårdeieren for å advare når vi hører om en mulig etablering, sier Foss Five.

Kommunen oppfordrer utleiere om å ta kontakt med kommunen når de er i tvil om mulige leietakere. På Gulset var det privatpersoner og ikke klubben selv som sto som leietaker.

Kriminelle

Politiet understreker at det er medlemmene og ikke selve klubbene som er kriminelle.

– Det som kjennetegner enprosentklubbene er at et stort antall av medlemmene har en kriminell fortid, sier Rita Kilvær.

Hun advarer samtidig unge mennesker mot å kontakte miljøet.

– Erfaringene viser at de blir knyttet til kriminell aktivitet, avslutter Kilvær.

Skiensordføreren etterlyser nå at nasjonale myndigheter kommer på banen.

– Justmistminister Per-Willy Amundsen har tidligere sagt ja til et møte uten at dette har konkretisert seg i noe som helst, avslutter Hedda Foss Five.

Artikkeltags