Strømmen er på vei tilbake

Artikkelen er over 3 år gammel

TELEMARK: Det er fremdeles mange uten strøm, men det jobbes iherdig og flere og flere får tilbake strømmen.

DEL

SISTE: Skagerak energi i en pressemelding:

«Skagerak Nett har fortsatt mange strømløse kunder både i Vestfold og i Grenland. Antallet berørte er imidlertid redusert til 1600 nå kl 20.

Som nevnt tidligere er mange av feilsituasjonene omfattende og dermed svært tidkrevende å reparere. Våre mannskaper gjør sitt ytterste for så raskt som mulig å skaffe strømmen tilbake men mange av våre kunder vil nok ikke oppleve å få strømmen tilbake i kveld, Det beklager vi. Av sikkerhetsmessige årsaker vil de fleste montørene bli sendt hjem ila sen kveld for å være operative når dagslyset melder seg igjen.

Vi gjentar oppfordringen om at alle som måtte observere feil i våre anlegg, det kan være tre som ligger på linjenettet eller ledninger i bakken, om å holde god avstand. Berøring kan medføre stor livsfare. Observasjoner kan meldes feilmeldingstelefonen 815 20 050.»

 Klokken 22.00 er 964 kunder uten strøm:

  • Bamble: 460
  • Skien: 158
  • Porsgrunn: 190
  • Siljan: 156

Kombinasjonen av våt snø, ising og vind har ført til omfattende strømbrudd i deler av Grenland. Skagerak Energi har satt høy beredskap, og alt tilgjengelig mannskap er mobilisert. I tillegg til Skageraks egne styrker er mannskap fra uderleverandører hentet inn.

Det ble også rekvirert helikopter for å bistå i arbeidet med å befare ledningene.

De første strømbruddene kom allerede tidlig lørdag morgen, og da var det særlig indre områder som Rørholt i Bamble som ble rammet. Senere oppsto det feil i både Porsgrunn, Skien og Siljan.

Kaffe på primus

På Stathelle spiser Josefine og Lilly Sofie Friksen frokost med levende lys på  bordet søndag morgen. Det er en morgen litt utenom det vanlige.

- Ja, dette er andre dagen med strømløs frokost på Vinjestranda på Stathelle, forteller Vegard Friksen, som er en av mange strømløse i Telemark for øyeblikket.

Han forteller at barna egentlig synes det er litt gøy.

- Barna syns det er litt skummelt men mest spennende.

Strømmen har vært av og på, men mest av.

- Strømmen forsvant for tredje gang i 01.30-tiden natt til søndag. Den har ikke kommer tilbake etter det, men vi holder varmen med ved og kaffe på primus, sier han mens han krysser fingrene for at det snart skal bli fart på strømnettet til Skagerak igjen.

Vi holder varmen med ved og kaffe på primus, sier han med et smil.

- Arbeidet pågår for fullt

Skagerak Nett satt som nevnt mye beredskap allerede lørdag. Da ble bemanningen både på driftssentralen, på kundesenteret og ute i felt styrket.

- Strømbruddene følger et belte et stykke inn fra kysten, sier konserndirektør i Skagerak Nett, Geir Kulås. Vi ser det samme i Vestfold og Telemark, men også videre vestover i Aust- og Vest- Agder der Agder Energi har akkurat de samme utfordringene som oss, sier han i en pressemelding som ble sendt ut søndag.

- Vi sendte en del mannskap hjem noen timer i natt, for å ha best mulig kapasitet tilgjengelig nå når været er bedre og vi har dagslys, sier Kulås. Om natten er det begrenset hva de får gjort, samtidig som risikoen for mannskapene øker med dårlig vær og mørke. 

- Arbeidene med feilretting pågår for fullt, og vil fortsatte utover søndagen. I tillegg til egne styrker har vi også rekvirert mannskap fra våre underleverandører. Det er ikke mulig å si noe presist om når alle vil ha strømmen tilbake, men arbeidet vil pågå for fullt utover dagen. Da vi startet i morges var 5400 kunder uten strøm i vårt område, Kl 1230 er vi nede i 2400. Det viser at vi har en god utvikling nå, avslutter Kulås.

Tallene søndag morgen ved 09-tiden viste at enda flere hadde mistet strømmen. Da var totalt 2932 kunder uten strøm. Det viser tall fra Skagerak Energi.

- Været som bestemmer hvor lang tid det vil ta...

- Når kan man vente å få strømmen tilbake?

Det er vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta, stadig blåser flere trær over ende, sa kommunikasjonssjef i Skagerak Energi, Thor Bjørn Omnes til TA søndag formidda.

- Det er egentlig umilig å si. Vi jobber for å rette opp i én feil, og så dukker det opp en ny. Det er egentlig været som bestemmer. Nå ventes det kaldt vær og mer vind, og det gjør jo ikke saken bedre, kunne Omnes fortelle.

Artikkeltags