Stygge brannalarmer ga disse guttene en god idé

VANT: Tormod Lloyd, Yascine Mekkaoui, Freid Gunnulfsen og Dennis Islami i Lampify UB jubler over seieren.

VANT: Tormod Lloyd, Yascine Mekkaoui, Freid Gunnulfsen og Dennis Islami i Lampify UB jubler over seieren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Ungdomsbedriften Lampify stakk av med 1.-premien under Gründeridol i Arkaden storsenter i Skien fredag. De fire guttene i ungdomsbedriften satser på å videreutvikle et produkt som alle har i taket.

DEL

Det var Ungt Entreprenørskap i samarbeid med Arkaden Skien Storsenter som fredag arrangerte Gründeridol for telemarksungdom med Ungdomsbedrifter (UB). Vinnerne av Gründeridol 2017 ble Lampify UB fra Skien videregående skole, og de mottok dermed 5000 kroner. De fire elevene i Lampify UB satser på å utvikle et eksisterende produkt som alle hjem og bygninger må ha, nærmere bestemt brannalarmer. Guttene i Lampify vil produsere en brannalarm i en lampe med bedre design, og dermed kan den også varsle om brann ved hjelp av blinkende lys.

Daglig leder i Lampify UB, Freid Gunnulfsen, sier at prispengene skal brukes til produktutvikling.

– Vi har jobbet hardt

– Det var skikkelig moro å vinne, og vi har jobbet hardt i mange måneder med denne ideen. Vi føler at brannalarmene i dag er så stygge at de ødelegger litt av designet i stua. Vi vil lage brannalarmer som er sikrere, med et bedre design og funksjonalitet, sier Gunnulfsen.

Han forteller at de nå vil bruke pengene til å lage en prototyp.

– Produktet vi skal lage er ikke så lett, siden det er en del krav til en brannalarm. Men vi har en mentor som er brannmann, og han hjelper oss, sier Gunnulfsen.

Nå vil de fire guttene i Lampify UB jobbe hardt med å utvikle en prototype før Fylkesmesterskapet som arrangeres i mars.

Her er juryens begrunnelse om produktet til Lampify UB: "Gruppa har videreutviklet en nødvendighet i alle hus. I vår verden med stor fokus er det på tide at produktet kommer ut i et nytt design. Å slå to funksjonaliteter sammen, samt at dere har tatt med eksperter i utviklingen av lampe og brannvarsler i ett, gjør konseptet allerede nå svært gjennomarbeidet."

– Krever mot

Det var totalt 35 ungdomsbedrifter og over 120 ungdommer som deltok på Gründeridol. Ungdomsbedrifter fra de videregående skolene Skogmo, Bamble, Skien, Notodden, Nome, Kragerø og Kvitsund gymnas deltok. I tillegg var det ytterligere 51 elever fra de respektive skolene som heiet på medelevene sine, og totalt 15 lærere bivånet stolt deres elever.

Andreplassen gikk til Familysync UB fra Skogmo videregående skole, og de fikk 3000 kroner. Tredjeplassen og 2000 kroner gikk til Safe sea UB fra Kragerø videregående skole. I år besto juryen av Kikkan Christoffersen fra C. Christoffersen, Kathrine Nakken fra Skien min by, Benedikte Stensrød fra R8 og Beate Ryttersveen Sand fra Drammen Næringsforening.

– Dette er tredje gang vi arrangerer Gründeridol som er det første milepælen for våre ungdomsbedrifter. I denne konkurransen har vi fokus på de gode ideene og en trening og kvalitetssikring frem mot Fylkesmesterskapet, og for noen også Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrift. Å stå foran totalt rundt 200 publikummere å pitche sin forretningsidé på tre minutter krever mot, sier Ann-Iren Haugen, som er daglig leder i Ungt entreprenørskap Telemark.

Fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter arrangeres i Skien fritidspark i mars, og senere i 2018 er det også NM for ungdomsbedrifter.

Artikkeltags