Voldtektsmann sa han hadde filmet overgrepet

Ett av åstedene: 25-åringen voldtok først kvinnen i Skougaards gate, før han gjennomførte enda et overgrep bak Lagunen i Langesund sentrum. Nå må han sone fire og et halvt år. foto: lars løkkebø

Ett av åstedene: 25-åringen voldtok først kvinnen i Skougaards gate, før han gjennomførte enda et overgrep bak Lagunen i Langesund sentrum. Nå må han sone fire og et halvt år. foto: lars løkkebø

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: En 25 år gammel mann som voldtok en kvinne i Langesund sentrum sa at han hadde filmet overgrepet, og han trua med å vise filmen til kvinnens familie og venner dersom hun ikke gjorde som han sa.

DEL

Dermed gjennomførte den nå 25 år gamle bamblemannen ytterligere ett samleie med den fornærmede kvinnen. Kort tid senere, da mannen forgrep seg en tredje gang mot kvinnen, oppdaget hun at mobilen hans var avslått. Hun forsto da at han ikke kunne ha filmet det første overgrepet, og hun fikk rømt unna og varslet samboeren sin.

Det var natt til 16. februar i 2014 at den 25 år gamle bamblemannen møtte på den jevnaldrende kvinnen som hadde vært ute på byen. Hun visste hvem 25-åringen var, men de kjente ikke hverandre. 25-åringen spurte om hun ville være med til kiosken for å kjøpe røyk, noe hun ble med på. Kiosken var stengt og de gikk så oppover Skougaards gate, hvor 25-åringen plutselig dytta kvinnen opp mot et bygg, lugget henne og voldtok henne.

25-åringen, som nektet straffskyld for voldtekt, ble i januar i år dømt til fire og et halvt års fengsel i Nedre Telemark tingrett. Han anket dommen og saken var nylig oppe i Agder lagmannsrett, som har kommet fram til det samme resultatet.

– Trua med selvmord

25-åringen hevdet i retten at han og den fornærmede kvinnen hadde flere frivillige samleier. Lagmannsretten mener dette ikke er troverdig. Det vises i dommen til at samtlige vitner som kjenner kvinnen, mener det ville vært svært ulikt henne å ha frivillig sex flere ganger med en relativt ukjent mann ute i sentrum vinterstid.

Kvinnen sa i retten at den tiltalte 25-åringen ringte henne noen dager senere og trua med at han ville ta selvmord dersom hun anmeldte saken. Hun forklarte videre at dette var noe av årsaken til at hun ventet i tre måneder med å anmelde saken.

Agder lagmannsrett har dømt den tidligere ustraffede bamblemannen til fengsel i fire og et halvt år. Han er dømt til å betale 150 000 kroner i oppreisning og 1 774 kroner i erstatning til kvinnen, samt til å betale 5000 kroner i saksomkostninger. Dommerne delte seg i et flertall og et mindretall, og én meddommer mente at 25-åringen skulle frifinnes og at han heller ikke skulle dømmes til å betale erstatning.

Artikkeltags