Her kjører de mer snø inn til sentrum

HVIT SNØ FRA SILJAN: Senterleder på Arkaden, Aziz Chaer (til venstre), driftsansvarlig på Lietorvet, Thomas Hellstrand, næringsdrivende Knut Harald Andresen og Kathrine Nakken i Skien By med snøen som skal brukes skiløype til Vinter OL for barn lørdag.

HVIT SNØ FRA SILJAN: Senterleder på Arkaden, Aziz Chaer (til venstre), driftsansvarlig på Lietorvet, Thomas Hellstrand, næringsdrivende Knut Harald Andresen og Kathrine Nakken i Skien By med snøen som skal brukes skiløype til Vinter OL for barn lørdag.

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Torsdag kom flere lastebillass med hvit snø til Skien sentrum. Handelstorvet skal fylles med 250 kubikk med snø, når Vinter OL for barn går av stabelen lørdag 10. februar.

DEL

De siste ukene har det som regel blitt kjørt snø ut av sentrum, men torsdag skjedde det motsatte i Skien sentrum. Bakgrunnen er at Vinter OL for barn skal arrangeres på Handelstorvet i Skien lørdag. Torsdag kveld skal hjullastere kjøre snøen inn på Handelstorvet, siden lastebilene ikke kunne kjøre inn hit.

(Bildeserie nederst: Se så mye snø det er på torget nå!)

Her får alle barna medalje

Daglig leder i Skien By, Kathrine Nakken, sier at det skal bli ei skiløype på 250 meter til arrangementet, hvor alle barna som deltar skal premieres.

– På Handelstorvet blir det Vinter OL for barn og på Lietorvet blir det OL-camp. Meny og Rema 1000 serverer gratis pølser og det skal også tennes OL-ild begge steder. I tillegg skal speiderne i 8. Skien komme med lavvoer og de skal tenne bål og steke pinnebrød, sier Nakken.

Senterleder på Arkaden i Skien, Aziz Chaer, sier at de gjør dette for å skape god stemning og aktivitet i byen.

– Skigruppene i Gulset IF og Ørn IF er med, og de låner ut både ski, staver og sko til barn som ikke har dette. Det her blir et «ordentlig» opplegg, og Sparebank 1 Telemark stiller med både startportal og målportal. Vi gjør dette for å skape den gode opplevelsen i sentrum, og vi vet at aktivitet skaper aktivitet, sier Chaer.

Hvit snø fra Siljan

I forhold til snøen, undersøkte de først muligheten til å spare på noe av snømengdene som kjøres ut av sentrum. Men det viste seg at snøen som har ligget i sentrum er skitten. Knut Harald Andresen fra Siljan er næringsdrivende i byen, og han løste problemet. Andresen sørget for at det blir kjørt ned hvit snø fra Siljan i lastebiler, og for at den deretter kjøres inn på Handelstorvet med hjullastere. Totalt 250 kubikk med snø skal gjøre det mulig å lage ei 250 meter lang skiløype for barna. Og for at snøen ikke skal smelte, er temperaturen på varmekablene på Handelstorvet senket.

Kathrine Nakken understreker at arrangementet er mulig, takket være et stort samarbeid mellom mange aktører.

– Skien kommune, Sparebank 1 Telemark, Ørn IF, Gulset IF, 8. Skien speidergruppe, Arkaden, Lietorvet, Skien By og bønder fra Siljan er alle med på dette, sier hun.

Artikkeltags