Gå til sidens hovedinnhold

Neste uke går dette bygget opp i røyk

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Neste uke kommer det til å brenne godt i ett av byggene til Sykehuset Telemark. Brannen kommer til å være synlig over store deler av Skien.

Dette skjer i forbindelse med at sykehuset skal rive det de kaller for bygg åtte. Før bygget jevnes med jorden skal brannvesenet tenne på og slokke huset flere ganger.

Øvelsen skjer i regi av brannvesenet i Skien og det skal være en av de største øvelsene som er gjennomført i Skien, skriver kommunen i en pressemelding.

GODT SYNLIG

Brannen kommer til å være synlig fra store deler av Skien, og kan i perioder medføre noe røyknedslag.

- Personer med astma og allergi oppfordres til å holde seg innendørs dersom de påvirkes av røyken, sier brannsjef i Skien kommune, Guttorm Liebe.

Området rundt bygget vil sperres av, men gangveien rundt Hjellevannet holdes etter planen åpen. Det settes opp vannvegger rundt bygget. Brannstedet vil være bemannet gjennom hele natten.

Øvelsen starter etter planen klokken ti på formiddagen førstkommende onsdag. Bygget vil bli påtent og slokket rom for rom med forskjellige slokkemidler og slokketeknikker. Ved 16-tiden skal bygget tennes på slik at det brenner ned.

Alt av forurensende avfall er fjernet i forkant av øvelsen.

SJELDEN MULIGHET

Det er sjelden at brannvesenet gjennomfører brannøvelser av en slik skala i tettbebygde strøk. Bygget er imidlertid svært godt egnet for flere typer brannøvelser og forskning både teknisk og taktisk.

- Dette er en unik mulighet for oss til å øve og forske på ulike branntekniske og  -taktiske metoder. Vanligvis får vi mulighet til å øve på bygg med 2 - 3 rom. Dette bygget har 12 - 14 rom. Totalt vil nærmere 80 fagfolk være involvert i øvelsen, blant annet forskere fra brannlaboratoriet i Trondheim, sier Liebe.

Hvor mye innbyggerne i Skien vil bli påvirket, avhenger av vindretningen. Ved svært ugunstig vindretning kan øvelsen og nedbrenningen avlyses.