Skepsis til gjenåpning av togstasjon

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: Flertallet i Skien formannskap tviler på om det klokt å bruke kommunens penger på å restaurere og gjenåpne Hoppestad stasjon på Bratsbergbanen mellom Porsgrunn og Notodden.

DEL

Heidi Hamadi (SV) brøt med sine rødgrønne koalisjonspartnere og stemte med H, KrF og Frp.

Hamadi misliker at Notodden, Sauherad og Porsgrunn, inkludert høyskolen, har sagt nei til å delta i et videre spleiselag for å berge driften av den kronisk nedleggingstruede lokaljernbanen.

HVILKE PASSASJERER?

De borgerlige, anført av Høyres Kari Lise Holmerg misliker tanken på å bruke selv beskjedne 150 000 kroner på stasjonsprosjektet. Det er ikke småpenger så lenge det spares på alle bauger og kanter i kommunen. Det er også grunn til å tvile på trafikkgrunnlaget for stasjonen. Og i tillegg er situasjonen etter det ødelegende raset på Notodden, og framtida for Bratsbergbanen uklar, mener de borgerlige.

Saken kommer opp igjen når det foreligger mer informasjon om situasjonen for Bratsbergbanen, både når det gjelder driften etter raset og den langsiktige finansieringen av forbindelsen.

Det er arbeidsgruppen som jobber med å få økt bruken av banen som ønsker å feie støvet av stoppestedet på Hoppestad i nordre Skien.

Artikkeltags